• DOLAR 32.578
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2431.08
  • ...
Depremzedeler için kırsalda yapılacak köy evlerinde süreç hızlandırılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Değerlendirmeler yapmak üzere sabah saatlerinde Malatya’ya gelen İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Vali Aydın Baruş ve İl Protokolü tarafından Valilikte karşılandı. Burada il protokolü ve muhtarlarla deprem değerlendirme toplantısı gerçekleştiren Bakan Yardımcısı Çataklı, çıkışta basın açıklaması düzenledi.

Sabah saatlerinde Hekimhan ilçesinde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depremden dolayı geçmiş olsun dileklerini ileterek konuşmasına başlayan Çataklı, meydana gelen depremde önemli bir hasarın olmadığını kaydetti.

Çataklı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla, deprem sonrası yürütülen çalışmalar ile ilgili değerlendirme yapmak üzere Malatya’ya geldiğini belirterek şöyle devam etti:

“Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, TOKİ ve Çevre şehircilikten arkadaşlarımızla bir genel durum değerlendirmesi yaptık. Hangi aşamadayız, süreç nasıl gidiyor? Diye değerlendirdik. Sonrasında ise bir gurup muhtarımızın da sorun ve taleplerini dinledik. Genel itibariyle hasar tespiti ve hak sahipliği süreci büyük oranla tamamlanmış gözüküyor. Ancak özellikle kırsalda, köy evlernde almamız gereken önemli bir mesafe var. O alanı hızlandırmamız gerekiyor. Ona yönelik bir değerlendirmede bulunduk. Hak sahipliği süreci sonlandırıldıktan sonra bazı teknik yönler nedeniyle bazı itirazları da tekrar inceleyerek, vatandaşlarımızın mağduriyetini karşılamak açısından onlarla ilgili son bir değerlendirme yapacağız.Özellikle daha müracaat etmeyenler var. Onlara ulaşılıp, müracaat etmeme gerekçelerini bulmak da dahil olmak üzere onlarla bir iletişim kuracağız.”

Depremzedeler için yapılan konutlarının yapımına hızla devam edildiğini ve kıştan önce büyük bir kısmının evlerine yerleşmesini hedeflediklerini belirten Çataklı, “İyi bir yolda olduğumuzu düşünüyoruz. Eksiklerimiz var. Sayın Valimizden, sayın bakanımızdan büyükşehir belediye başkanımız ve muhtarlarımızdan dinledik, notlarımızı aldık. Onlar üzerinden bir kısmına çözüm önerilerimizi sunduk. Bir yol haritası oluşturduk. Bir kısmıyla ilgili kısa süre içerisinde değerlendirme yapmamız gerekecek. Onları da ortaya koyarak kararlaştırıp mahalline bildirerek, bir kısım personel takviyesi de yaparak inşallah süreci hızlı bir şekilde sonuçlandıracağız. Ama genel itibariyle çalışmalarımız iyi gidiyor. Bir tek hızlandırma hususunda bir gayretimiz olacak.” dedi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir