• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakır basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;


DİYARBAKIR MEDYA: TEPKİLERE NEDEN OLAN YASA TASARISI KABUL EDİLDİ
Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Yasa Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.


DİYARINSESİ: POLİS SERVİS ARACINA SALDIRI DAVASI
Diyarbakır`da Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu`na ait servis otobüsüne yönelik düzenlenen ve 4 polis memuru ile 1 teknisyen yardımcısının şehit edildiği, 25 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili davanın görülmesine devam edildi.


ÖZGÜR HABER GAZETESİ: ÜSTÜN: ULUDERE RAPORU YAZILIYOR
TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Uludere raporu yazım çalışmalarının devam ettiğini belirterek \"Sanmayın bu örtülecek. İnanın böyle bir niyetimiz yok\" dedi. Rapor yazımında yeni bilgilerin geldiğini anlatan Üstün, \"Dün akşam bir bilgi geldi. Onu yazmasak rapor eksik kalırdı. Biraz zaman alıyor. Kamuoyunun hassasiyetini anlıyoruz\" ifadelerini kullandı.


HABER DİYARBAKIR: HÜDA-PAR MALATYA İL TEŞKİLATI KURULDU
Hür Dava Partisi, Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Hür Dava Partisi`nin Malatya İl Teşkilatı, Malatya Valiliğine verilen dilekçenin ardından resmen kuruldu. İlke Haber Ajansı`na konuşan HÜDA-PAR Malatya İl Teşkilatı Başkanı Erkut Özdemir, \"Bu saat itibarıyla Hür Dava partisi Malatya İl Teşkilatı resmen kuruldu. Hür Dava Partisi`nin tüm Türkiye siyasetine hayırlı olmasını temenni ediyoruz.\" dedi.


DİYARBAKIRSÖZ: ŞEHİR NÜFUS DAĞILIMI
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürü M. Salih Uras, Diyarbakır ve Şanlıurfa`nın içerisinde yer aldığı TRC2 bölgesinin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre Türkiye illerindeki dağılımını açıkladı.


YENİ YURT GAZETESİ: ALİCAN EBEDİNOĞLU BANKALARIN TUTUMUNU ELEŞTİRDİ
Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Alican Ebedinoğlu, bankaların bölgeler arası ayrımcılık yaptığını öne sürerek, kendilerinin ülkenin bölünmeyeceğine dair inançlarının tam olduğunu ancak, bankaların takınmış olduğu tutumun ülkeyi bölünmenin eşiğine getirdiğini söyledi.


DİYARBAKIR YENİGÜN: KORUYUCU AİLEYE TALEP DÜŞÜK KALDI
Diyarbakır`da koruma ve bakım altında olan çocuklardan sadece üçünün koruyucu aile yanında bulunduğu, 4 ailenin ise başvurduğu belirtildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, çocukların sıcak aile ortamında büyümesi için koruyucu aile modelini özendirmeye dönük kampanya başlatacak.


GAZETE DİYARBAKIR: DİYARBAKIR EMNİYETİNE YANMAZ ÜNİFORMA
Polislerin toplumsal olaylarda göstericiler tarafından atılan motolof ve benzeri aletlerden korunmaları için artık yanmaz kumaştan üretilen üniformayı giyecek. İlk etapta 500 adet üretilen yanmaz üniforma toplumsal olayların yoğun yaşandığı şehirlere gönderildi. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir