• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İmam Hatip Okul Aile Birliği Başkanlarından Mütercimler'e tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır'daki imam hatip okullarının aile birliği başkanları, Erol Mütercimler'in imam hatiplilere yönelik ağza alınmayacak hakaret içerikli sözler sarf etmesini kınayarak toplumun inanç değerlerine dil uzatanlar hakkında yasal düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirttiler.

 

Duruma tepki gösteren Şehit Halid Gülser Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Orhan Kızar, "Geçtiğimiz günlerde Erol Mütercimler denilen şahıs İmam Hatiplerimiz hakkında ileri-geri konuşarak öğrencilerimize yönelik 'sapıklık ve ahlaksızlık' gibi mesnetsiz ithamlarda bulunmuştu. İmam Hatip okulları gibi toplumun düzelmesinde önemli rol oynayan kurumları ve buralarda eğitim gören pırlanta gençlerimizi bu şekilde karalamasını bir veli ve okul aile birliği başkanı olarak kınıyorum." dedi.

İmama Hatip okullarının kalitesine ve aldıkları ahlaki eğitime dikkat çeken Kızar, "Normal öğretim kurumlarında öğrenciler sadece fenni ilimler bazında eğitim görürken İmam Hatip okullarımızda hem fenni hem de İslami ilimler öğretilmektedir. Erol Mütercimler'in İmam Hatiplilere attığı çamuru öğrencilerimiz, eğitim-öğretim yılı içerisinde öğrendikleri fıkıh, siyer, akaid ve daha birçok İslami ve ahlaki özellikler kazandıran derslerle temizlemektedir. Kurumlarımızı ve öğrencilerimizi lekelemek isteyenler bence ilk başta kendileri bu dersleri alarak toplumun inanç değerlerine dil uzatmamayı öğrenmelidirler." şeklinde konuştu.

"Bu tür İslami yapıları karalamak isteyenlere karşı toplumun tepkisini dile getirmesi lazım"

Yetkililere de çağrıda bulunan Kızar, "Özellikle bu tür İslami yapıları, kurumları ve şahsiyetleri karalamak isteyenlere karşı toplumun tepkisini dile getirmesi lazım. Aynı zamanda devletin de bir an önce bu tür söylem ve eylemlerin tekrarlanmaması için yasal düzenlemeleri hayata geçirmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Mütercimler'in iftira attığı öğrencileri henüz tanımadığını söyleyen Kanuni Sultan Süleyman İmam Hatip Ortaokulu Aile Birliği Başkanı Mehmet Klavuz, "Erol Mütercimler'in imam hatipler üzerine iftira ve yalanlar atması ya tanımamasından ya da bilmemesindendir. Mütercimler, İmam Hatipli öğrencilerin nasıl eğitim gördüğünü gelip görsün ve öğrensin. İmam hatipte Kur'an-ı Kerim, Siyer, Tefsir ve Arapça derslerini alan insanlara karşı nasıl olur da ağza alınmayacak ithamlarda bulunulabiliyor?" diye sordu.

"Günümüzün Cumhurbaşkanını çıkaran İmam hatipler hakkında nasıl böyle bir iftirada bulunurlar"

Günümüz yöneticilerinin de İmam Hatip mezunu olduklarını hatırlatan Klavuz, "Günümüzün Cumhurbaşkanını çıkaran imam hatipler hakkında nasıl böyle bir iftira ve ithamda bulunurlar anlayamıyorum. Hiçbir öğretim kurumunda verilmeyen eğitim imam hatiplerde veriliyor ve buralarda yetişen nesli görüyoruz." şeklinde konuştu.

Bu tür insanların türemesi ve hortlamasını 28 Şubat'ın kalıntısı olarak değerlendiren Klavuz, "Bu 28 Şubat gerçekten bin yıl sürecek mi yoksa devlet buna bir el atacak mı? Bu tür durumların önüne geçmek için şayet kanun ve nizam çıkarılmazsa bunlar çoğalıp imam hatipleri karalamaya devam edecekler." diye belirtti.

"Bu tür saldırılarla İslami değerler hedef alınıyor"

Yenişehir Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet İhsan Zeytin ise, "Mütercimler'in yanı sıra farklı sima veya kesimlerin İslami hassasiyetleri hedef aldığına vurgu yaparak şunları söyledi:

Son zamanlarda çeşitli odaklar tarafından eş zamanlı olarak İslami faaliyet yürüten, halkın hassasiyetlerini göz önünde bulunduran kesimlere yönelik yoğun bir şekilde saldırıların yapıldığını görmekteyiz.

"İslami camialara veya eğitim kurumlarına atılan iftiraları kınıyorum"

"2020-2021 eğitim-öğretim yılının başlangıcında böyle hakaret içerikli bir saldırının asıl amacı, imam hatipleri hedef göstermektir." diyen Zeytin, "Erol Mütercimler adındaki sözde eğitimci, imam hatipleri hedef göstermektedir. Ne talihsiz bir açıklamadır ki okulların yeni eğitim-öğretim yılına başlayacakları bir zamanda imam hatiplere karşı pervasızca saldırıya yönelmektedir." ifadelerini kullandı.

Zeytin, "Oysaki Amerikan veya İngiliz kolejlerinde yetişen ve sonradan sapıklaşanları kimse dile getirmezken özellikle üç-beş karanlık sosyalist, komünist ve her biri başka odağa bağlı olan bu şahıslar İslami camialara veya eğitim kurumlarına kumpaslar kurmaktadırlar. Bu durumu Yenişehir Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği, velileri ve öğrencileri adına şiddetle kınıyorum." dedi.

"İslami değerler koruma altına alınmalıdır"

İslami hassasiyetlerin güvence altına alınması gerektiğinin altını çizen Zeytin son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Birçok durumda devlet kendini korumaktadır. Oysaki asıl korunması gereken İslami hassasiyetlerdir. Milyonları barındıran bir kitlenin hedef tahtasına oturtulması, diğer kesimler tarafından kin ve nefretle saldırılmasının önüne geçilmesi lazım. Belli odaklarca yapılan saldırılarla halkın tepkilerini ölçüyorlar. Halkın sessiz kalması durumunda planlarını ilerletirler. Mesela yakın zamanda Turkcell'in Hazreti Nuh'u hedef alan karikatür olayı, cinci hoca ve ardından sahte şeyhin kız çocuğuna tecavüz olayı yaşandı. Bunları yapanları yasal düzenlemelerle cezalandırmak gerektiği gibi buna yönelik caydırıcı yasaların da çıkarılması gerekir." (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir