• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...
Açlık Greviyle Gelen Zafer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal güçleri bu akşam (7 Şubat Perşembe), Gazze Şeridi`nin Rafah kentinden Filistinli esir Ekrem Er-Reyhavi`yi 104 gün süren açlık grevi eyleminin ardından serbest bıraktı.

Özgürlüğüne kavuşan Ekrem Er-Reyhavi, Gazze Şeridi`nin kuzeyindeki Beyt Hanun "Erez" Kapısı`na ulaştığında düzenlediği basın toplantısında, serbest bırakılmasını Siyonist işgal güçlerine karşı kazanılmış bir zafer olarak nitelendirdi. Er-Reyhavi, kendisine bu zaferi ve onuru bahşeden Allah`a hamdettiğini söyledi.

Siyonist işgal zindanlarında açlık grevi direnişini sürdüren Filistinli esirlere selam gönderen Er-Reyhavi, aylardır devam ettirdikleri açlık grevi eylemi nedeniyle esirlerin sağlık durumlarının çok kötü durumda olduğunu ve çok zor şartlar altında yaşadıklarını bildirdi.

Bu arada, Siyonist işgal zindanlarından serbest bırakılan esir Ekrem Er-Reyhavi`nin Gazze`de Eş-Şifa Hastanesi`nde sağlık kontrolünden geçirileceği açıklandı.

Açlık grevi eylemiyle özgürlüğünü işgalciden koparıp alan Ekrem Er-Reyhavi, 2004 yılı Haziran ayında Siyonist işgal güçlerince gözaltına alındı ve bugün serbest bırakılana kadar dokuz yıl işgal zindanlarında yattı.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir