• DOLAR 32.335
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2302.143
  • ...
Umut Kervanı, Yemen'e umut olmaya devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

2015 yılında yaşanan iç çatışmalar sebebiyle büyük bir siyasi krizin yaşandığı Yemen'de açlık ve yoksulluk fakir halkın kaderi haline geldi.

 

5 yıldır büyük bir insani dramın yaşandığı Yemen'de yaşanan siyasi kriz sonrasında ekonomi, sosyal ve hukuki alanda yaşanan aksaklıklar beraberinde ciddi sorunları doğurdu. Mazlum yemen halkı dışarıdan kendilerine uzanacak bir yardım eline bir lokma ekmeğe muhtaç duruma düştüler.

Yemen’de yaşanan insani krizi ortadan kaldırmak, mazlum halkın bir nebze de olsa rahat nefes alabilmeleri adına "Yemen için acil yardım" sloganıyla hayırseverlere seslenerek yardım faaliyetleri yürüten Umut Kervanı, krizin başladığı günden bu yana çeşitli partner kuruluşları ve gönüllüleriyle birlikte Yemen'e yönelik yardımlarını sürdürüyor.

Mazlum ve mağdur halkın sorunlarına çare bulmak, yaralarını sarmak için vakfın çağrısına kulak veren hayırseverlerin yaptıkları bağışlar Yemen'e yardım olarak gönderildi.

Yaptıkları yardım çalışmaları hakkında yazılı açıklamada bulunan Umut Kervanı Genel Başkan Cengiz Kurtaran, “Hayırseverlerimizin de bağışlarıyla Yemen halkına yönelik yardımlarımız devam ediyor. Hayırseverlerimiz ile mazlum Yemen halkı arasında köprü olmaya devam edeceğiz. Yemen halkı savaşın pençesinde açlık ve susuzluk ile pençeleşiyor. Buna kayıtsız kalamayız. Onların sorun ve sıkıntılarının giderilmesi için çalışmalarımızı ve projelerimizi sürdüreceğiz. Destek olan hayırseverlerden Allah razı olsun." dedi.

Yemen’e gıda yardımı dışında ramazan ayı yardımları, adak-akika kurbanları, Kurban Bayramı'nda kurban kesimi, yetim ve muhtaç çocuklara yönelik giyim yardımı projelerini de yıl boyunca sürdürdüklerini kaydeden Kurtaran, Yemen halkının içinde bulunduğu zor durumdan kurtuluncaya kadar yardımlarına devam edeceklerini söyledi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir