• DOLAR 32.606
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2411.447
  • ...
Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Altay: “Okullar sokaklardan daha güvenli olacak”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Pandemi nedeniyle Mart ayından itibaren kapalı olan okullar 21 Eylül’de yüz yüze eğitim öğretime başlıyor. Uzun süre uzaktan eğitim şeklinde devam eden okullar haziran ayında yaz tatiline girdi. Yaz tatilinin bitmesiyle okulların 21 Eylül’de kademeli olarak yüz yüze eğitimin başlaması kararlaştırıldı. Buna göre; 21 Eylül’de Anaokulları ve 1’nci sınıflar haftanın dört günü olmak üzere eğitim öğretime başlayacak.

 


Yeni eğitim öğretime hazır olduklarını belirterek velilere çağrıda bulunan Mardin’in Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, okulların sokaklardan daha güvenli olacağını söyledi.

Yeni yapılan okullarda denetleme ve ziyaretlerinin ardından İLKHA muhabirine konuşan Altay, pandemi süresince yaşananları ve yeni eğitim öğretim sezonuna hazırlıkları hakkında açıklamalarda bulundu.

“Pandemi sürecinde öğretmen ve idarecilerimiz büyük fedakârlık gösterdiler”
Altay, 2020-2021 eğitim-öğretim sezonunun hayırlara vesile olmasını, sağlık ve başarı ile başlayıp yine bu şekilde bitmesini temenni etti.

Altay, “Mart ayında başlayan pandemi sürecinden bu yana Midyat’ta eğitim öğretim öğretmenlerimizin fedakarane bir şekilde çalışmalarıyla geçen sezonu geçirdik. Öğretmenlerimiz evlere kadar kitap götürdüler. Sınavlara girecek öğrencilerin kendilerini geliştirmesi ve yetiştirmesi için testler oluşturdular. Elektronik ortamda olsun, EBA destek noktalarında olsun, EBA ortamlarında olsun birçok fedakârlıkta bulundular. Sosyal medya programlarıyla dersler işleyerek öğrencilerimizin hazırlanmasında ciddi bir katkı sağladılar. Netice itibariyle de çok şükür çok ciddi bir sıkıntı olmadan LGS ve YKS’de ciddi bir başarı da elde edildi. Bu başarının mimarları olan öğrencilerimize, öğretmenlerimize, okul idarecilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. Bu eğitim öğretim sezonunun da en kısa sürede inşallah yüz yüze eğitime başlayıp, öğrencilerimize olan hasretimizi gidererek devam etmek istiyoruz. Temennim ve duam bu salgın hastalığın tüm dünyadan ve ülkemizin üzerinden kalması ve normal hayata dönmemizdir.” diye konuştu.

“İlçemize 5 yeni okul kazandırıldı”
Midyat’a 5 yeni okulun kazandırıldığını belirten Altay, “Bakanlığımız bu süreç içerisinde durmadı, bizler durmadık. İlçemize yeni okullar kazandırıldı. İlçemize 5 yeni okul kazandırıldı. Toplamda 96 tane derslik kazandırıldı. Bunlarla birlikte öğrencilerimiz daha az yoğunlukta, daha sağlıklı ve temiz şartlarda eğitim öğretim görme fırsatını elde edecekler. Bu yeni açılacak okullarımızın hazırlığı tamamlandı. Bunlar inşallah bu önümüzdeki ayın 21’inden itibaren öğrencilerimizin hizmetinde olacak.  Hem Midyat’ımız,  hem öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olsun.” dedi.
 

“Biz eğitim-öğretime hazırız”
Tüm okullarda hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden Altay, “Ayın 21'inde inşallah ilkokul 1. sınıflarla, ana sınıfları ve müstakil anaokullarında öğrencilerimiz eğitim öğretime başlayacaklar ve biz hazırlığımızı daha önceden yaptık.  Bütün okullarımızdaki öğrencilerimiz devam edecek şekilde hazırlıklarımız yapıldı. Bakım onarım çalışmaları, yıkama ve temizlik çalışmaları yapıldı. Dezenfekte çalışmaları yapıldı.  Biz eğitim-öğretime hazırız. 21'inde inşallah anaokullarına,  anasınıflarına ve ilkokul 1.sınıfa başlayacak öğrencilerimiz ile ilgili programlama çalışmalarımız yapıldı. Hazırlıklar, temizlik noktasında çalışmalar yapıldı, veli bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları bitirildi.  Personel ihtiyacı olan 1-2 Okulumuz vardı, onlarla ilgili de henüz eğitim-öğretime başlamayacak okullardan bulunan personellerimizi oraya kaydırmak suretiyle önümüzdeki hafta o şekilde hizmetlerimize aksatmayacak şekilde planladık.  Zaten ondan sonraki 28'inde başlayacak olan haftamız da TYP kapsamında alınacak personeller bütün okullarımızın bakım onarım temizlik ve güvenlik hizmetlerini sağlayacak olan personellerimiz işbaşı yapacağından herhangi bir aksamaya mahal verilmeyecek.” diye konuştu.  

“Eğitim-öğretim nasıl yürüyecek”  
Çarşamba günleri temizlik ve dezenfekte çalışmaları için eğitime ara verileceğini belirten Altay, “1. sınıflarda ve ana sınıflarda öğrencilerimiz en kalabalık 15-16’şar gruplar olacak şekilde şubelere ayrılacak. Bunlar pazartesi-salı bir grup olacak, çarşamba günü okullarımızda eğitim öğretime ara verilecek. Dezenfekte ve temizlik çalışmaları yapılacak. Perşembe cuma günü de şubelerin o sınıftan geri kalan öğrencileri yüz yüze eğitimden istifade edecekler.  Bu günlerde öğretmenlerimiz öğleye kadar saat 12'ye kadar 30’ar dakikalık saatlerde ders işleyecek. Öğretmenlerimiz öğleden sonraki grupta da o gün okula gelmeyen öğrenciler için uzaktan eğitim faaliyetleri gösterecekler.” dedi.


“Okula gelmeyen diğer öğrenciler için uzaktan eğitim devam edecek”
Merkezde 16 EBA destek noktası oluşturduklarını ifade eden Altay, “1. sınıf ve ana sınıflarındaki öğrencilerin dışındaki gelsin diğer sınıflardaki bütün öğretmenlerimiz de uzaktan eğitim faaliyetlerini bakanlığımızın gönderdiği talimatlar doğrultusunda programlanmış ve öğretmenlerimiz EBA’ya girerek oradan ders anlatımlarını gerçekleştirmektedirler. Öğrencilerimizin EBA’ya ulaşma noktasında sıkıntıları olmuşsa, olursa ki olan öğrencilerimiz var. Onlar için biz ilçe merkezindeki 16 tane merkezimizde EBA destek noktaları oluşturduk. Oraya hem internet hem bilgisayar desteği sağlıyoruz. Dileyen velilerimiz ve öğrencilerimiz oraya geliyor. Sosyal mesafe şartlarına uygun hazırlanmış sınıflarımızda öğretmenleri ile derslerini takip edebilmekte ya da önceden yüklenmiş videolardan ders konularını tekrar edebilmektedir. Bu imkânlarımız mevcuttur, her türlü hazırlığımız tamdır. Hiçbir öğrencimizin eğitim fırsatından mahrum kalmaması adına ne gerekiyorsa, bunu gerçekleştirmek bizim asli vazifemizdir ve bu konuda çalışmalarımız yapılmaktadır.” dedi.

“Velilerimiz yüz yüze eğitimden yana”
Yüz yüze eğitimin çok daha faydalı olduğuna dikkat çeken Altay, şöyle dedi:

“Bu saat itibariyle ‘çocuğumuzu okula göndermek istemiyoruz’ şeklinde sözlü ya da yazılı ciddi bir talep gelmiş değil. Bu da bizde şu kanaati oluşturuyor. İnşallah, demek ki velilerimiz yüz yüze eğitimden yanadırlar. Yüz yüze eğitim konusunda öğrencisinin alınması noktasında bir iradeleri ve kanaatleri var. Bu da bizi daha çok mutlu ediyor. Zira biz öğretmenler, eğitimciler olarak gerçekten öğrencimizin gözüne bakıp yüzüne gülümseyip ders anlatmanın daha faydalı olduğuna inanıyoruz. Bu bizi daha mutlu ve daha diri kılacağına inanıyoruz. Biz bu konuda velilerimizin öğrencilerimizi okullara gönderilmesinden yana olduğumuzu söylüyoruz. İnşallah bunu hep beraber aşacağız.”

“Servisçilerden pandemi kurallarına uyma konusunda yazılı beyan alınacak”Velilerin servis konusunda endişelerinin olmamasını aktaran Altay, “Öğrencilerimizin eğitime ulaşması için gerek özel servisler, gerek devletin taşıma araçlarıyla servis hizmetleri yürütülmektedir. Taşıma merkezi olan okullarımıza, öğrencilerimiz yine ihaleler kapsamında ulaştırılacak. Bu konuda herhangi bir mağduriyet yok.  İhalesi yapılmamış bir güzergâhımız yok. Öğrencilerimiz eğitime ulaşabilecekler. Özel servis yoluyla gelen öğrencilerimiz ile ilgili de,  velilerimiz kendi tercihleri doğrultusunda belirledikleri servisleriyle taşıma yapabilecekler. Biz de pandemi sürecinde taşımada dikkat edilebilecek hususlar, hijyen şartlarının oluşturulması ile ilgili servislerimize yönelik iş sağlığı güvenliği uzmanımız tarafından eğitim verilecek ve bu konuda gerekli hassasiyetler paylaşılacak. Servisçilerden bu konuda uymaları gereken hijyen şartları ve kurallar tekrar hatırlatılacak. Onlardan yazılı beyan alınacak. Sorumluluklarını yerine getirme noktasında. Bu konuda da velilerimiz müsterih olsunlar.” diye konuştu.

 

“Okulun sokaktan daha güvenli olacağına inanıyoruz”
Pandemi nedeniyle hijyen konusunda okullarda çok titiz davranacaklarını belirten Altay, “Kesinlikle okullar sokaktan daha güvenli olacak. Şimdi ben evime gidip gelirken mahallede şuna şahit oluyorum; apartman bahçelerinde, evlerin bahçelerinde onlarca çocuk beraber oyun oynamaktadır. Onlarda da gayet doğal bir ortam var. Biz okullarımızda hem geniş ve ferah alanlar, hem dezenfekte çalışmalarımız var. Biz bu konuda okulun sokaktan daha güvenli olduğuna inanıyoruz. Daha denetimli ve daha steril olduğuna da inanıyoruz.  Bu konuda velilerimizin içleri ferah olsun. Biz gerekli çalışmaları yapacağız ve pandemi süreci ile ilgili de gerekli tedbirler ve kurallar bütün şartnameleri ne ise yerine getirecek şekilde eğitimlerimiz de tamamlandı. Bu konuda tebliğlerimizde tamamlandı. İnşallah sorunsuz bir şekilde öğrencilerimizin sağlıklı sıhhatli bir şekilde eğitim almalarını sağlayacağız.” dedi.

“Hiçbir şey tek başına başarılamaz”
Pandemi sürecinden kurtulmak ve salgının artmaması için topyekûn bir mücadele verilmesi gerektiğine vurgu yapan Altay, son olarak şunları söyledi:

“Ben öncelikle teşekkür ediyorum. Hiçbir şey tek başına başarılamaz. Bütün paydaşlarıyla birlikte başarılabilir. Veli, öğrenci, öğretmen, idare, bakanlık, devletin kurumları ve toplumun diğer unsurları ile birlikte bunu başaracağız.  Biz ancak uyumlu çalışırsak, birbirimize destek olursak başarabiliriz. Biz milli eğitim camiası ve bakanlık olarak, Öğretmenler olarak,  okul idareleri ve diğer eğitim çalışanları olarak öğrencilerimizin her türlü hizmetini görmek için hazırlığımızı tamamladık. Velilerimiz de bu konuda bize güvensinler ve bize destek olsunlar. Velilerimizden ricam,  teması azaltma adına okul bahçelerine okul binalarına giriş yapılmaması konusundaki talimatlara uysunlar. Temennimiz ve duamız bütün eğitim-öğretim sezonunun sorunsuz bir şekilde atlatmamızdır. Bütün velilerimize saygılarımı sunuyorum öğretmen arkadaşlarıma başarılar diliyorum, öğrencilerimize sağlık sıhhat ve başarı diliyorum.” (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir