• DOLAR 32.506
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2439.99
  • ...
Diyarbakır’da yol yapım çalışmaları sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’nde Nevroz ve Aram Tigran Caddelerini İmar Yolu’na bağlayan bölgede başlatılan çalışmalar, Coronavirus koşulları ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havaya rağmen aralıksız olarak sürdürülüyor.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatı ile başlatılan çalışmalar kapsamında uzunluğu 2 kilometre ve genişliği 20 metreden oluşacağı açıklanan yolun ikinci aşamasında bazalt taşından üretilen asfaltın döşenerek ulaşıma açılması ve kent içinde trafiğin rahatlaması amaçlanıyor.

Okul, cami ve çok sayıda esnafın yer aldığı güzergahta yapılacak çalışmayla kentin en uzun ve geniş caddelerinden biri haline getirilmesi hedefleniyor.

Yolun hizmete açılmasıyla Karacadağ bölgesi ve Siverek yolundan gelip havaalanı mevkii ve şehir içine doğru akan trafiğin de kısalması ve rahatlaması bekleniyor.

Bağlar Belediyesi, ilçenin diğer bölgelerinde de yeni yol yapma, yol bakım ve asfaltlama hizmetlerini devam ettirirken çalışmaların kış mevsimine yetiştirilmesi amaçlanıyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir