• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...

Munisan, Coronavirus tedbirlerinin gevşetilmesiyle ilgili Sağlık Bakanlığıyla görüşme halinde olduklarını ve tedbirlerde esneme sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Coronavirus salgınının turizme etkileri hakkında açıklamalarda bulunan İran Turizm Bakanı Ali Asgar Munisan, "Şu ana kadar turizmin krizde olduğuna dair konuşmalar vardı ancak durumun böyle devam etmesi halinde tüm yatırımlar boşa gidecek ve turizm endüstrisi sonunda iflas edecek" diye konuştu.

"Tedbirler esnetilsin"

Yabancı turistlerin sıkı hijyen koşulları altında ülkeye girişine tekrar izin verilmesi konusunu örnek gösteren Munisan, İran vatandaşlarının yurt içi seyahatlerine getirilen kısıtlamaların da "seyahat ama sorumlu bir şekilde" sloganıyla yeniden gevşetilebileceğini söyledi.

Pandeminin şubat ayı sonunda patlak vermesinden bu yana turizm sektöründe ülkede kötüye gidişin devam etmesinin yanında yatırımcıların da ağır borç yükü altında kaldıkları belirtildi.

3 ayda sadece 74 turist

Şubat ayından bu yana İran'a sefer düzenleyen yabancı havayolu şirketlerin sayısının da neredeyse durma noktasına geldiği ifade ediliyor.

Bakan Munisan, geçen ay yaptığı bir açıklamada, "İran'da geçen yıl nisan, mayıs, haziran aylarında turist sayısı 300 bin iken, yıl sonunda toplam sayı 8 milyon 700 bine ulaşmıştı. Bu yıl aynı aylarda turist sayısı 74'e kadar geriledi ve neredeyse sıfıra yaklaştı" ifadesini kullanmıştı.

ABD yaptırımları nedeniyle coronavirus salgınından önce de krizde olan İran Riyalinin Amerikan Doları karşısında üçte iki oranında değer kaybettiği kaydedildi. (İLKHA)