• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yeniden Refah Partisi Batman İl Başkanı Yamaç: “İlde maddi ve manevi sorunlar var”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ziyarette İl Başkanı Ziyaülhak Yamaç’a; Başkan Yardımcısı Şefik Aydın, Merkez İlçe Başkanı Abdullah Temiz, Teşkilat Başkanı Adnan Demir, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Tuncer eşlik etti.

Yeniden Refah Partisi heyetini, İLKHA Batman Temsilcisi Mehmet Fatih Akgül karşıladı.

Ziyarette çalışmaları hakkında bilgiler paylaşan Yamaç, Yeniden Refah Partisi İl Teşkilatı olarak yerel siyaset yapmayı düşündüklerini, Ankara’nın gündemini kendi gündemlerine taşımak istemediklerini söyledi.

İlin önemli belli başlı sorunlarının olduğunu ifade eden Yamaç, “Bu temel sorunlara nasıl çözüm bulabiliriz noktasında hem basınla hem siyasi partilerle hem de sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle görüşmeler gerçekleştireceğiz. Fikirlerimiz ve düşüncelerimiz yüzde 100 aynı olmayabilir fakat muhakkak ortak noktalarımız vardır. Bu noktalar üzerinden toplumun problemlerini, sorunlarını inşallah çözeceğiz.” dedi.

“Maddi sorunu üreten yine manevi sorunlardır”

Toplumun hem maddi hem de manevi yönünün gelişmesine katkı sağlamayı düşündüklerini dile getiren Yamaç, şöyle devam etti:

“İl bazında hedeflerimiz Batman’ı daha iyi bir seviyeye getirmektir. İlimizin tüm hizmetlerden yararlanan bir şehir olmasını, hizmetin eşit bir şekilde paylaşılmasını istiyoruz. Batman’da hem maddi hem de manevi sorunlarımız var. Manevi sorunu daha fazla önemsiyoruz. Çünkü maddi sorunu üreten yine manevi sorunlardır. Toplumun kültürel, inanç yapısına saldırı yapıldığını düşünüyoruz. Gençlerimiz ahlaki ve manevi anlamda çok zayıf noktadadır. Bunun iyileştirilmesi lazım. Maneviyatın oluşturmuş olduğu boşluktan dolayı bir sürü kötü problem ortaya çıkmıştır.”

“İşsizlik en büyük sorunumuz”

Batman’ın çok fazla yatırım alan bir şehir olmadığını savunan Yamaç, “Çünkü işsizlik en büyük sorunumuz. Türkiye’de en fazla işsizliğin olduğu şehir Batman olduğunu biliyoruz. Bu konuya da bir çözüm üretilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Organize Sanayi Bölgesi montaj sanayi izlenimi arz ediyor. Biz tam üretim yapabilecek fabrikaların Batman’a gelmesini istiyoruz.” diye konuştu.

“Hem kaçak yapıların yapılmasına hem de bunların yıkılmasına karşıyız”

Kentte kaçak yapıların yıkımına ilişkin de konuşan Yamaç, “Kaçak yapılar toplumun kanayan yarasıdır. Bununla ilgili yıkımı yapılan bazı yerler var. Bizler hem kaçak yapıların yapılmasına hem de bunların yıkılmasına karşıyız. Neden kaçak yapılar yapılıyor? Bunu cazip kılan sebepler nedir? Sebeplerin köküne inmeden sopayı kullanarak insanların yıllarca biriktirmiş olduğu tasarrufları berhava etmenin haksızlık olduğunu düşünüyoruz. Orta yol bulunabilir.” ifadelerini kullandı.

İLKHA Batman Temsilcisi Mehmet Fatih Akgül ise Yeniden Refah Partisi heyetine bu anlamlı ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

Ziyaret, karşılıklı hayır temennileriyle sona erdi.(İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir