• DOLAR 32.511
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2492.214
  • ...
SON DAKİKA
Adana Valisi Elban: "Korkutucu bir vaka durumu yok"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yüreğir ilçesi Kozan yolu Dadaloğlu Kavşağı’nda denetimlere katılan Elban ve İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, vatandaşlarla sohbet edip maske takmaları hususunda bilgilendirdi.

İçişleri Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda 81 ilde yapılan denetimler Adana’da da hız kesmeden devam ediyor. Kentin birçok caddesinde ekipler, günlerdir denetimlerini gerçekleştiriyor.

Bilhassa toplu taşıma araçlarında ayakta belirtilen oranların haricinde ayakta yolcu alınmaması için çaba sarf eden ekipler, kurallara uymayan şoförlere ise cezai müeyyide uyguluyor.

Yurt genelinde Vali, Kaymakam ve Belediye Başkan’larının katıldığı denetimlerde artık uyarıların yanı sıra cezai yaptırımlarda işlem görüyor.

Günün her saatinde kolluk kuvvetlerinin maske ve alınmış diğer tedbirlerin uygulanması için denetim yaptıklarını belirten Elban, “Allah’a çok şükür diğer illere oranla, Adana’da korkutucu bir vaka durumu yok. Hiçbir vatandaşımızın hastalığa yakalanmasını istemeyiz. Hastalanan vatandaşlarımızın ise hastalığı yaymaması gerekir. Tedbirlerimiz bu çerçevede şekilleniyor. Sağlık ekiplerimiz de her türlü tedbiri alıyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Denetimler devam edecek”

Son dönemde cezai müeyyidelerin arttığına da dikkat çeken Elban, “Denetimler kafelerde, restoranlarda, düğünlerde, cadde ve sokakta devam edecek. Toplu taşımalarda belirlenen oranların haricinde ayakta yolcu alınmaması kararını almamızın ardından, hemşerilerimizin kurala uyduğunu görüyoruz. “ şeklinde konuştu.

Kent genelinde ki hastanelerin doluluk oranlarının alarm verecek düzeyde olmadığını da vurgulayan Elban, “Ülke genelinde vakanın artması ilimizde de yankı buldu. Fakat her türlü tedbiri alıyoruz. Kontrol tamamen bizde. Mevcut vakaların sıfırlanması için çalışıyoruz.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir