• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sally kasırgası, ABD'nin güney eyaletlerini vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ulusal Hava Servisi yetkilileri, Sally kasırgasının saatte 165 kilometreye varan fırtına ve şiddetli yağmurla Meksika Körfezi'ne sınırları bulunan eyaletlerde etkili olduğunu açıkladı.

ABD Ulusal Hava Servisi, kasırganın saatte 4-5 kilometre hızla hareket ettiğine dikkati çekerek, "Sally çok yavaş ilerliyor. Bu yüzden aşırı yağış ve güçlü fırtınalar kabus gibi bölgeyi sürekli vurmaya devam ediyor." dedi.

 

Alabama Valisi Kay Ivey, bölge sakinlerine gerekmedikçe hasarı kontrol etmek için dışarı çıkmamalarını ve elektrik hatları ve düşen ağaçlardan uzak durmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji uzmanları, kasırganın Alabama ve Georgia eyaletlerinin iç kesimlerine ilerleyerek perşembe akşamına kadar etkili olacağı uyarısında bulunuyor.

Kasırganın vurduğu bölgelerde şu ana kadar yarım milyona yakın ev ve iş yerinde elektrik kesintisi yaşandığı, Florida'nın Pensacola kentinde ulaşımın hasarlı yollar ve köprüler nedeniyle kesintiye uğradığı belirtiliyor.

ABD Başkanı Trump, Florida, Alabama, Mississippi ve Louisiana eyaletleri gibi Sally kasırgasının etkili olduğu bölgelerde de acil durum ilan ederek her türlü yardıma hazır olduklarını açıklamıştı.

Diğer taraftan, 27 Ağustos'ta "Laura" kasırgasının vurduğu Louisiana'nın güneybatı kesimlerinde binlerce kişinin hala sığınaklarda yaşadığı ve bölgede elektrik kesintisinin devam ettiği belirtiliyor.

Atlantik Okyanusu açıklarında devam eden tropikal siklonlardan Teddy'nin de saatte 160 kilometreye ulaşan rüzgarlar nedeniyle kasırga kategorisine yükseldiği ve Karayip Adaları'na 1,300 km uzaklıkta olduğu ifade ediliyor.

Yetkililer, bu yıl yoğun bir kasırga sezonunun geçirildiğini ve bu sezonun 2 buçuk ay daha devam edeceğine dikkati çekiyor. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir