• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
HÜDA PAR heyeti 4 gün önce kaybolan kardeşleri arama çalışmalarını yerinde inceledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

13 Eylül tarihinde kaybolan Mehmet Aydemir (37) ve Bozkurt Aydemir (45)’den halen haber alınamıyor.

“Arama tarama çalışmaları var ama aldığımız bilgilere göre sayı yetersiz”

Kaybolan kardeşlerin arama çalışmalarını yerinde inceleyen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, arama ve kurtarma ekiplerinin çalışan sayısının yetersiz olduğunu vurguladı.

“Elâzığ Yönetim Kurulu üyemiz Muhittin Beyin iki oğlu Pazar gününden beri bu mıntıkada kayboldu. Bizler de aileye teselli vermek ve olayı yerinde görmek için geldik. Gördüğümüz kadarıyla bir arama ve tarama çalışması var fakat sayı yetersiz. Ciddi bir ekiple ve daha fazla sayıda ekiple arama yapılması gerekir. Munzur çayı ile ilgili aramalar sonlandırıldı ve herhangi bir şey bulunamadı. Şuan dağda çalışmalar devam ediyor. Dağda ise bugün AFAD ve Jandarma ekibi birlikte ve sınırlı sayıda çalışıyorlar. Arama tarama çalışmaları var ama aldığımız bilgilere göre sayı yetersiz. Çünkü alan sarp ve dik kayalıklar var. Arazinin zorlu olması arama tarama işlerini de zorlaştırıyor. Herhangi bir yerde düşüp yaralı olabilirler, bunun için sayının arttırılması ve daha fazla alanın araştırılması gerekiyor. Rabbim tez zamanda hayırlı haberler almayı nasip etsin inşallah. Acılarını göstermesin.” dedi.

 

“Böyle bir durum söz konusu ise biran önce bırakılmaları gerek diye düşünüyoruz. Çünkü ortamın gerginleştirilmesinin kimseye bir fayda sağlayacağını sanmıyorum”

Yapılan arama çalışmalarından olumlu veya olumsuz herhangi bir sonuç alınmaması üzerine PKK’nin kaçırmış olma ihtimalini değerlendiren Yılmaz, “Zayıf ama başka bir ihtimal de bu mıntıkada örgütün eline düşmüş olmaları ihtimali söz konusu olabilir. Burada bir şirkette çalışıyorlar. Genellikle burada örgütler şirketleri haraca bağlıyorlar. Şirket elemanlarını çalışanlarını gördükleri vakit onları hem örgütsel bir propaganda aracı yapmak hem de şirketlerden bir nevi haraç almak için de böyle bir yöntem kullandıklarını da duyduk burada. Bu da bir ihtimal. Böyle bir durum söz konusu ise biran önce bırakılmaları gerek diye düşünüyoruz. Çünkü ortamın gerginleştirilmesinin kimseye bir fayda sağlayacağını sanmıyorum. Rabbim tez zamanda hayırlı haberler almayı nasip etsin hayırlısı ile de bu acıyı sonlandırsın inşallah.” ifadelerini kullandı.

“Bu alanda 10 kişi çalışacağına 500-400 kişi çalışsın ki bizler de netice alabilelim.”

Evlatlarından haber alamayan Muhittin Aydemir arama çalışmalarında yer alan ekiplerin sayılarının bir an önce arttırılması gerektiğini belirtti.

“Çocuklarım ayın 13’ünde buraya sarımsak toplamaya geliyorlar. Sarımsak topladıktan sonra Elazığ’a geri gelecektiler. Burada gördüğünüz gibi telefon çekmiyor, öğleden akşama kadar telefon ile aradık ama ulaşamadık çocuklarıma. Akşamdan sonra eşlerini aradım onlardan da netice alamadım. Daha sonra kardeşini aradım. Sonrasında kendisi aramaya başlıyor ama bir sonuç alamıyor. Daha sonra AFAD’ı arıyor ve kendisi de buraya geliyor. AFAD ekipleri ile geldiklerinde araçlarının bu alanda olduğunu görüyorlar fakat kendileri ortada yok. Daha sonra ben de olay yerine geldim ama halen bir netice alamadık. Ne diyeceğimizi bilemiyorum, içimiz yanıyor. Allah razı olsun vali, komutanlar, AFAD ekibi, çocuklarımın patronu ve vatandaşlar buraya geldi. Ziyaret ettiler ama devletimizden beklentimiz daha fazla arama kurtarma ekibinin olay yerine gönderilmesidir. Bu alanda 10 kişi çalışacağına 500-400 kişi çalışsın ki netice alınabilsin. Bu konuda sıkıntımız var.” dedi.

“Bir diğer sorun ve beni üzen durum ise Elazığlı yetkililerden arayan soranın olmamasıdır”

Gün boyunca evlatlarından haber alamayan ve çok üzülen Aydemir, “Beni üzen durum ise Elazığlı yetkililerden arayan soranın olmamasıdır. Bu bizi üzdü. Neticede bizler Elazığ vatandaşıyız. Burada mağduriyet yaşıyoruz, iki çocuğumuz kaybolmuş. En azından bir telefon açsaydılar. Sadece bir vekil çocuğumla telefonda konuşmuş. Daha henüz kimse bizleri aramadı. Kar değil kış değil çocuklarım 4 gündür bulunamıyor. Suda çalışmalar yapıldı herhangi bir netice alamadık. Şu an bizim düşüncelerimiz PKK tarafından kaçırıldığı yönündedir. Başka bir şey düşünemiyoruz. Bütün Müslümanlardan dua bekliyorum. Rabbim inşallah çocuklarımızı sağ salim bize kavuşturur.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir