• DOLAR 32.377
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.628
  • ...
İHANET İMZASI GAZZE’YE BOMBA OLDU
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bahreyn ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), işgal rejimi ile imzaladıkları anlaşmayla, bir daha silinmeme üzere “ihanet edenler” olarak tarihteki yerlerini aldılar. Tarihi anlaşma (!) ABD Başkanı Donald Trump’ın ev sahipliğinde Beyaz Saray’da imzalandı. Normalleşmeden saatler sonra işgal rejimi, her zaman yaptığı gibi yine Gazze’yi bombaladı.

Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn’in işgal rejimiyle vardığı “normalleşme anlaşması”na Trump ev sahipliği yaptı. Törene Trump'ın yanı sıra, işgal rejimi Başbakanı Binyamin Netanyahu, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ve Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Raşid ez-Zeyani katıldı.

TRUMP’IN YENİ ORTA DOĞU’SU: İŞGALCİ YOK, israil VAR

Törende yaptığı konuşmada, katılımcılara teşekkür eden Trump, "Bugün, tarihin akışını değiştirmek için buradayız. Yıllar süren bölünme ve çatışmadan sonra, yeni Orta Doğu'nun şafağındayız." diye konuştu.

Bu anlaşma ile "tüm inanç ve arka plandan kişilerin barış ve refah içinde yaşayacağı bir gelecek" için önemli bir adım attıklarını savunan Trump, başka ülkelerin de işgalciyle barış anlaşmaları imzalayacağını belirterek, "İsrail, BAE ve Bahreyn karşılıklı büyükelçiler atayacaklar, turizmden ticarete, sağlıktan güvenliğe kadar geniş yelpazedeki sektörler de güçlü iş birlikleri ve ortaklıklar kurmaya başlayacaklar." dedi.

“MESCİD-İ AKSANIN SALDIRI ALTINDA OLDUĞU YALANLARI”!!!

Trump, varılan anlaşmaların, bölgede daha kapsamlı bir barış için temel oluşturacağının altını çizerek, "Yahudi ve Arapların düşman olduğu ve Mescid-i Aksa'nın saldırı altında olduğu yalanlarının nesilden nesile aktarılması bölgede ve tüm dünyada terör ve şiddetin yayılmasına yol açtı. Varılan bu anlaşmalar, bölgedeki halkların geçmişin başarısız yaklaşımlarından kurtulmalarını sağladı." dedi.

Trump’ın, Arap dünyasının onlarca yıldır kullandığı argümanları alaya alması sırasında BAE ve Bahreynli yetkililerin tepkisiz kalması, ne kadar aşağılık bir durumda olduklarını bir kere daha gözler önüne serdi.

İŞGALCİLER ONLARCA YILDIR BARIŞ İÇİN DUA EDİYORMUŞ!

Trump'ın ardından kürsüye gelen Netanyahu, normalleşme anlaşmasını "tarihi bir dönüm noktası" olarak nitelendirerek şu komik ifadeleri kullandı: "Yahudi halkı binlerce yıl barış için dua etti, Yahudi devleti de onlarca yıldır barış için dua ediyordu."

"Orta Doğu'daki İsrail dostlarına Esselamu Aleyküm" diyerek sözlerine devam eden Netanyahu, "Başkanı (Trump’ı) duydunuz, daha çok ülke barış için sıraya giriyor. Bu birkaç yıl önce hayal edilemezdi. Ancak kararlılık ve barışın nasıl yapılabileceğine yönelik yeni bir bakış açısı ile bu başarıldı. Teşekkürler Sayın Başkan." ifadelerini kullandı.

BAE VE BAHREYN DIŞİŞLERİ BAKANLARINDAN TRUMP'A TEŞEKKÜR

BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ise konuşmasında, başta Trump ile damadı Jared Kushner ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo olmak üzere anlaşmanın sağlanmasına rol alanlara teşekkür etti.

Anlaşmanın "tarihi bir başarı" olduğunu iddia eden Al Nahyan, anlaşmanın Orta Doğu'ya barış getireceğini savundu.

Barıştan başka her yolun yıkım ve fakirlik olacağını belirten Al Nahyan, "Bu anlaşma Filistin halkının yanında durmaya devam etmemizi sağlayacak, istikrarlı ve huzurlu bir bölgede bağımsız bir devlet kurma umutlarını gerçekleştirmelerini sağlayacaktır." dedi.

Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Raşid ez-Zayani ise işgalciyle normalleşmenin yolunu açtığı için Trump ile BAE Veliaht Prensi Bin Zayed'e teşekkür etti.

HAİNLER ANLAŞTI, İŞGAL REJİMİ YİNE GAZZE’Yİ VURDU

Körfez ülkelerinin hain liderlerinin işgalciyle anlaşmak için sıraya girdiği saatlerde işgal rejimi Filistinlilerin başına bomba yağdırdı.

Filistin güvenlik kaynaklarına göre, işgal rejimine ait savaş uçakları Gazze’deki bazı noktaları hedef aldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir