• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep’te çocuklar için mobil yüzme havuzları kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Şahinbey Belediyesi’nin katkılarıyla Şahinbey ilçesinde 4 bölgeye mobil yüzme havuzları kuruldu.

Mobil yüzme havuzunun biri Şahinbey Belediyesi 23 Nisan Spor Tesislerinde olup yüzme havuzlarında 96 çocuk aktif olarak eğitim alıyor. Yüzme kursları haftanın pazartesi, salı, Perşembe ve cuma günleri  4 grupluk seanslar halinde yapılırken, okullar açılana kadar devam edecek kursların, 2021 yılı haziran ayında da okulların kapanması ile beraber tekrar aktif hale getirileceği belirtildi.

Covid 19 önlemlerinin alındığı eğitimlerde çocuklar hem yüzme öğreniyor hem de doyasıya eğleniyor.

Spora büyük önem verdiklerini ve önemli yatırımlar yaptıklarını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi olarak, gençlerimizin ve çocuklarımızın spor yapmasını önemsediklerini söyledi.

Tahmazoğlu, “Bunun içinde gençlerimize ve çocuklarımıza parklarımızda, tesislerimizde spor yapabilme imkânı sunuyoruz. Onlar spor yapabilsinler diye her yıl spor ayakkabısı hediye ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile müşterek yapılan bu proje ile Şahinbey Belediyemiz ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz Şahinbey ilçemize 4 adet mobil havuz yaparak çocuklarımıza yüzme öğretiyoruz. Haftanın 4 günü yapılan yüzme kursları profesyonel hocalar eşliğinde veriliyor. Verilen kursta korona virüs tedbirleri büyük bir hassasiyetle uygulanıyor.” dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir