• DOLAR 32.699
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2499.283
  • ...
Esnaf: "Mevsimsel grip ve virüse karşı doğal beslenin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Köylü vatandaşların ürettiği doğal ürünleri sattıklarını ürünlerinde herhangi bir katkı maddesi ve ya hileli bir durumun bulunmadığını dile getiren şire pazarı esnafı, her yıl bir milyar insana bulaşan ve yüzbinlerce insanın ölümüne neden olan mevsimsel gribe karşı pekmez ve doğal ürünlerin tüketilmesinin bağışıklık sistemini kuvvetlendireceğini söyledi.

Doğal ürünlerin tüketilmesinin sağlık açısından faydalı olduğuna dikkat çeken Adıyaman Şire Pazarı Başkanı Ali Rıza Özçakmak, "Eski insanlar doğa olarak beslendiği için yüz yaşına kadar yaşıyordu. Doğal beslenme dediğimiz üzüm, pestil, kesme, sucuk, ceviz, pekmez, kuru üzüm, bal türü besin gıdalarını özellikle kış aylarında tüketiyorlardı. Ama şuan ki nesil marketlerde cips ve glikoz maddesinden başka bir şey tüketmiyor ondan dolayı hastalıklar türüyor. İnsanlarımızdan şunu rica ediyorum: Eski nesi nasıl beslenmişse şu anki nesil de gelsin şire pazarındaki doğal ürünlerden alıp tüketsin." dedi.

 

"Her yıl 3 yüz ile 4 yüz bin arasında insan gripten ölüyor"

Hastalık için kullanılan ilaçların beraberinde başka hastalıklara neden olduğunu belirten Özçakmak "Bu mevsimlerde her yıl grip hastalığı çok oluyor. Dünya genelinde bir milyar insan gribe yakalanıyor, 3 yüz ile 4 yüz bin arasında insan gripten ölüyor. Bu gribe yakalanmayı önlemek için tıbben de Allah'ın yarattığı doğal ürünlerin yenilmesinin önemi vurgulanıyor. Doğal beslenmediğimiz zaman ilaç alıyoruz, ilaçların çoğu birbirini tetiklediğinden hastalıklar çoğalıyor." ifadelerini kullandı.

"Üzüm ve pestil gün boyu sıcak tutuyordu bizi"

Kış aylarının daha az rahatsızlıkla geçirilmesi için üzüm ve pekmez tüketilmesini tavsiye eden Özçakmak, "Bu yıl Allah' çok şükür hem üzüm hem üzüm ürünlerinin verimi güzel oldu, bundan dolayı fiyatlar eskisi gibi kaldı fazla bir artış olmadı. Sadece Adıyaman halkı değil, ülkenin bütün insanlarını buraya davet ediyoruz. Gelsinler güzel pekmezlerimiz, üzümlerimiz, balımız var. Doğal olan bütün ürünleri burada bulabilir ve evlerine gönül rahatlığıyla götürebilirler. Okula gittiğimiz zaman annelerimiz, babalarımız cebimize zorla üzüm ve pestil, ceviz türü şeyler koyarlardı. Adıyaman'ın kışı sert geçiyor bizler okula gittiğimizde yediğimiz kuru üzüm ve pestil gün boyu sıcak tutuyordu bizi. Bu da vücut direncimizi artırdığından hem soğuk algınlığına karşı hem de gribe karşı iyi geliyordu. Özellikle siyah üzümü kansızlığa karşı doktorlar tavsiye ediyor. Peygamber üzümü dediğimiz kırmızı üzümse içindeki minareler sayesinde insan ömrünün uzun olmasına neden oluyor. Bu Allah'ın bir lütfudur." şeklinde konuştu.

Özçakmak son olarak "Şire pazarında hileli ürün yoktur çünkü biz bu ürünleri el emeği, göz nuruyla üreten köylüden direk alıyoruz. Bu yıl pekmezin kilosu 20 ile 30 lira, kuru üzüm ise 20 ile 25 lira arasında satılıyor." dedi.

"Bu sene verim gayet güzel"

Şire pazarı esnafından Hanefi Yar "Bu sene üzüm ve üzüm ürünlerinde verim oldukça güzel durumdadır. Ürünlerin bu sene fazla olmasından dolayı fiyatlarımızda uygundur. İnsanlarımıza doğal ürünler tüketmesini tavsiye ediyoruz. Bu sene ceviz de de durum aynısı. Özellikle soğuk algınlığı ve virüse karşı bu ürünlerin tüketilmesi gerekiyor. Bu doğal ürünler tüketildiği zaman iğne olmaya da gerek kalmıyor. Her yıl dünyada bir milyar insan gribe yakalanıyor ve gripten ölenler oluyor. Bu gribe karşı çözümü doğal ürünlerde aramak gerekiyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir