• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
HAMAS: Filistin davası var olmaya devam edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS hareketinin önde gelen isimlerinden olan Kasım, BAE ve Bahreyn’in siyonist işgal rejimi ile normalleşeme anlaşması imzalamasına işaret ederek, “Her ne kadar bazı ülkeler Filistin davasını yok saysa da işgal rejimine karşı ortaya konulan direniş, Filistin davasının hep canlı kalacağını gösteriyor.” dedi.

İşgal rejiminin Filistin halkına yönelik yürüttüğü baskı ve şiddet politikalarının dozunu artırdığına dikkat çeken Kasım, HAMAS’ın direniş gücünün, işgalcilere karşı baş edecek güçte olduğunu vurguladı.

Bu arada utanç vesikası olarak tarihe geçen normalleşme anlaşmasının imzalanması üzerine işgalcilerin tarafına roketler fırlatıldı. İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, atılan roketlerin sorumluluğunu üstlendi.

Siyonist işgal rejimi ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn arasında varılan "ilişkilerin normalleştirilmesi"ne yönelik anlaşmalar, Trump'ın ev sahipliğinde Beyaz Saray'da düzenlenen törenle imzalandı.

Törene Trump'ın yanı sıra, siyonist işgalci Netanyahu, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ve Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Raşid ez-Zeyani katıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir