• DOLAR 32.813
  • EURO 35.484
  • ALTIN 2525.448
  • ...
Siyonist işgal rejimi, Mescidi Aksa murabıtlarına yönelik saldırılarını artırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yerel kaynaklar, işgalci Siyonistlerin, işgal altındaki Kudüs’ün Vadi el-Cevz Mahallesi’ndeki evine baskın düzenleyip arama yaptıktan sonra Mescidi Aksa’nın kadın murabıtı öğretmen Henadi Halevani’yi alıkoyduğunu bildirdi.

Siyonist işgal rejiminin baskınlarına karşı Mescidi Aksa’da nöbet tutan Halevani,  mescidin avlusunda düzenlenen ilim halkalarında öğretmenlik yaptığı için defalarca işgalcilerin saldırılarına ve haksız yere alıkoymalarına maruz kaldı. Ayrıca Halevani, Mescidi-i Aksa’dan uzaklaştırma ve şehir dışına çıkma gibi cezalarla da mücadele ediyor.

Son zamanlarda işgalciler, Kudüs’e özellikle Mescidi Aksa'nın doğu yakasında yer alan Rahmet Kapısı Namazgahına yönelik ihlalleri artırırken Rahmet Kapısı Namazgahını Yahudileştirmek için Filistinlileri buradan uzak tutmaya, tutuklamaya ve namaz kılmalarını engellemeye çalışıyor.

Mescidi Aksa'yı, Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekân bakımından ikiye bölme planları yapan işgal rejimi, bu planlarını hayata geçirebileceği zemini oluşturmak için Mescidi Aksa murabıtlarına yönelik saldırıları artırıyor.

Kendilerini “murabıt” olarak adlandıran Mescidi Aksa’nın gönüllü bekçileri, ellerinde silah olmadan karşılaştıkları tüm tutuklamalar, uzaklaştırmalar, tacizler, seyahat yasakları ve evlerine yapılan saldırılara rağmen işgalin komplolarına engel olmak için muhafızlık yapıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir