• DOLAR 32.613
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2523.074
  • ...
HAMAS'tan BAE ile Bahreyn hakkında açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejimi ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn arasında sözde "ilişkileri normalleştirme" anlaşmasının ABD Başkanı Donald Trump'ın ev sahipliğinde Beyaz Saray'da imzalanmasına, Filistin İslami Direniş Hareketi'nden (HAMAS) ilk tepki geldi.

HAMAS Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, konu hakkında yaptığı açıklamada, "BAE ve Bahreyn'in, işgal rejimi ile imzaladığı normalleşme anlaşması, düşmanların safında yer almak ve Filistin halkına karşı yürütülen işgal girişimine destek vermek anlamına geliyor." dedi.

Filistin davasını tasfiye etmeyi hedefleyen ve aynı şekilde Filistin halkının haklarını yok sayan hiçbir anlaşmanın Ortadoğu'ya barış getirmeyeceğini vurgulayan Ebu Zuhri, "BAE ve Bahreyn yöneticileri, Kudüs ve Filistin'e ihanet etti." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz saatlerde siyonist işgal rejimi ile Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn arasında varılan "ilişkilerin normalleştirilmesine" yönelik anlaşmalar, Beyaz Saray'da imzalandı.

ABD Başkanı Trump, 13 Ağustos'ta işgal rejimi ile BAE'nin, 11 Eylül'de ise işgal rejimi ile Bahreyn'in "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

Anlaşmalar kapsamında, ilk ticari uçuş yapıldı, Suudi rejimi ilk kez bir işgal rejimi uçağına hava sahasını kullandırdı. işgal rejimi ve BAE bankları arasında yeni mutabakat zaptı imzalandı.

1979'da Mısır'ın, 1994'te de Ürdün'ün ardından işgal rejimi ile normalleşme anlaşmasına varan üçüncü Arap ülkesi BAE, dördüncü Arap ülkesi ise Bahreyn oldu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir