• DOLAR 32.522
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2420.516
  • ...
SON DAKİKA
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencileri TEKNOFEST'te 2'nci oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, TEKNOFEST'te Türkiye 2'ncisi olan öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti.

TÜBİTAK 2242-Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları TEKNOFEST Festivali finalinde 9 kategoride 120 proje değerlendirmeye alındı.

AİÇÜ Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Mekatronik Programı 1'inci sınıf öğrencileri Habip Demirbaş ile Kemalettin Demirbaş, kuşları taklit ederek 8 aylık bir çalışma ile tasarladıkları, havacılık, savunma ve tarım alanlarında kullanılabilen "Robot Kuş" projesi ile rakiplerini geçerek TEKNOFEST Festivali "Savunma, Uzay ve Havacılık" kategorisinde Türkiye 2'nciliğini elde etti.

Danışmanları Meslek Yüksekokulundan Dr. Öğr. Üyesi Bünyamin Aygün ve Öğr. Gör. Ahmet Özmen gözetiminde tasarladıkları alçak ve orta irtifada uçabilen "Robot Kuş" projesi ile daha önce katıldıkları TÜBİTAK 2242-Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışmaları kapsamında Erzurum bölgesinde "Savunma, Uzay ve Havacılık" kategorisinde 1'inci olan öğrenciler, geliştirdikleri çalışma ile bu kez daha büyük bir başarıya imza atmış oldu.

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Türkiye 2'ncisi olan öğrencileri ve danışmanlarını elde ettikleri büyük başarıdan dolayı tebrik ederek başarılarının devamını diledi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir