• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Engin: “Peygamberler insanlığının ortak değeridir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, Mizah adı altında İslam'ın mukaddesatı ve kutsalları ile dalga geçen Turkcell'in dergilik uygulamasındaki çizimler ile ilgili açıklamada bulundu.

Peygamberleri mizah konusu yapmanın ve haşa onları aşağılamanın kimsenin hakkı ve haddi olmadığına dikkat çekerek tepki gösteren Engin, şöyle dedi:

“Hiçbir Peygambere hakaret edilmesine izin vermeyiz. Manevi değerlerimiz ve mukaddesatımız mizah olmaz. Peygamberleri aşağılamak da kimsenin haddi değildir. Aylık mizah dergisi Komikaze'de yayınlanan Erdil Yaşaroğlu imzalı karikatürde Hazreti Nuh Aleyhisselamın, İslam dini ve kutsal değerlerimizle alay edilmesi, mizah konusu edilmesi ya da aşağılanması kabullenemez. Peygamberler tüm insanlığının ortak değeridir. Peygamberleri mizah konusu yapmak onları aşağılamak kimsenin hakkı da haddi de değildir.”

Bunun basın özgürlüğü ile hiçbir ilgisinin olmadığına vurgu yapan Engin, “İnançlarımıza manevi değerlerimize yapılan bu saygısızlığı kınıyor, karikatürü yapanı, yayınlayanları Müslüman halkımızdan özür dilemeye davet ediyoruz. Söz konusu karikatürlerin Turkcell operatörünün “Dergilik” uygulamasında da yer almasını utanç verici olarak görüyoruz. Biz Müslümanlar peygamberleri ayırt etmeyiz. Hepsi bizim peygamberimiz, Allah’ın elçileridir ve hiçbirine hakaret edilmesine, aşağılanmasına izin vermeyiz. Kimse bir başkasının kutsalına, inançlarına hakaret edip basın özgürlüğüne, ifade özgürlüğüne sığınamaz. Peygamberlere ve dini değerlerimize yapılan hakaretler karşısında hiçbir Müslüman sessiz kalmayacak ve kalmamalıdır. Bizler sevgi, kardeşlik, barış ve merhamet dini İslam’ın temsilcileriyiz. Biz kimsenin peygamberine kitabına küfretmeyiz. Ne bizim ne de bir başka inanç grubunun inancına, kutsalına hakaret edilmesine de izin vermeyiz. Sağduyu ve aklıselimle güzel dinimizin bizlere öğrettiği hassasiyetle tepkimizi ortaya koymasını da biliriz.” dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir