• DOLAR 32.314
  • EURO 35.104
  • ALTIN 2278.36
  • ...
SON DAKİKA
BAE, işgal rejimiyle işbirliğini hızlandırdı! İmzalar atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL (AA) 

Dubai hükümeti basın ofisi tarafından yayımlanan ortak yazılı açıklamada, taraflar arasında imzalanan anlaşmanın bu alandaki ilk anlaşma olduğu ve iki ülke arasında mali ve ekonomik ilişkilere start verilmesi kapsamında gerçekleştiği kaydedildi.

Emirates NBD Bank'ın CEO'su Shayne Nelson açıklamada, söz konusu anlaşmanın, bankanın faaliyet gösterdiği tüm bölge ve ülkelerdeki şirketler için güvenilir bir finansal ortak olarak konumunu güçlendirdiğini ifade etti.

Bank Hapoalim CEO'su Dov Kotler ise anlaşmanın tarihi bir emsal teşkil ettiğini ve iki bankanın da işbirliği ilişkilerini güçlendirmeyi istediğini kaydetti.

Kotler, Emirates NBD Bank'la güçlü ilişkiler kurmanın, işgal rejimi müşterilerin, BAE ve dolayısıyla başka ülkelerle doğrudan bankacılık işlemleri yapmasını sağlayacak dikkate değer bir başarı olduğunu vurguladı.

Dubai'deki en büyük banka olan Emirates NBD, Suudi Arabistan, Mısır ve Bahreyn'in de aralarında bulunduğu pek çok ülkede faaliyet gösteriyor.

İşbirliği anlaşması, işgal rejimiyle, BAE ve Bahreyn arasında varılan normalleşme anlaşmasının ABD'de yapılacak imza töreninden bir gün önce gerçekleşti.

BAE'nin en büyük bankası First Abu Dabi Bank da (FAB), 2 Eylül'de işgal rejimi finansal kurumlarıyla işbirliği için görüşmelere başlayacağını duyurmuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir