• DOLAR 32.591
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2508.478
  • ...
HÜDA PAR Elâzığ İl Başkanı Kavaklı: "Elazığlı vekiller halktan özür dilemeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Giresun ve Elâzığ'da yaşanan doğal afetler sonrası yapılan çalışmaların adaletsiz olduğunu dile getiren vatandaşlara hakaret edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Kavaklı, hakaret ederek ya da ideoloji dayatarak halka sahip çıkmanın, halkın değerleriyle bağdaşmadığını ifade etti.

AK Partili Milletvekili Demirbağ ve CHP'li Milletvekili Gürsel Erol'a tepki gösteren Kavaklı "Giresun'da meydana gelen sel felaketi sonrasında sosyal medyada yer alan 'Giresun'a hibe Elâzığ'a kredi' verilmesi gündemdeki yerini koruyor. AK Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ katıldığı bir televizyon programında sosyal medyada 'Sahipsiz Elâzığ' paylaşımını başlatanları kast ederek ihanet suçlamasında bulunmuş, 'kanı bozuk' anlamında kan testi yapmalarını istemiştir. Sözde bu açıklamayı kınamak için cevap yazan CHP Milletvekili Gürsel Erol ise partisinin değerlerini ve ilkelerini halkın değerleriymiş gibi paylaşımda bulunmuştur. Her biri, toplumun farklı kesimlerinin ancak bir kısmının temsilcileri olmalarına rağmen, kendilerini toplumun tamamının temsilcileri olarak görmeleri, böyle bir temsiliyet makamındaymış gibi hareket etmeleri ve parti ideolojilerini halka dayatmalarını doğru bulmuyoruz." dedi.

"Bu milletvekilleri Elâzığ halkından özür dilemeli"

Elâzığ halkının insani ve İslami değerlere sahip olduğunu vurgulayan Kavaklı, "El-Aziz insanı, aziz bir halktır. İslami ve insani değerlere sahiptir. Milletvekillerinin ifadelerini halka hakaret kabul ediyoruz. Dolayısıyla bu milletvekilleri Elâzığ halkından özür dilemeli, gündeme taşınan sorunları çözme gayretinde olmalıdırlar." ifadelerini kullandı.

"Eski SSK hastanesinin ek pandemi hastanesi olmasını istiyoruz"

Covid 19 nedeniyle yaşanan mağduriyetlere de dikkat çeken Kavaklı, "Covid-19 salgınının giderek arttığını ve gerekli hazırlıkların yapılması konusunda çağrıda bulunmuştuk. Ancak gerekli müdahale ve tedavi takibi yapılmadığından Gülcan Cantemur hayatını kaybetti. Ailesi defaten sağlık kurumlarına müracaat etmiş fakat gerekli müdahale yapılmamıştır. Hastalığı ilerlemesine rağmen ilaç tedavisi öngörülmüş ve evine gönderilerek ölüme terk edilmiştir. Hasta yakınları, hastalarını kendi imkânlarıyla özel hastanelerde tedavi ettirmiş. Buna benzer birçok vaka bizlere intikal etmiştir. Çağrımızı yineliyoruz, hiçbir hastanın geri çevrilmemesi için tüm hazırlıklar yapılmalıdır. Sağlık çalışanlarının sayısı artırılmalı, salgına yakalanan hastaların tedavisi gerekli şekilde yapılmalıdır. Şu anda kullanılmayan eski SSK hastanesinin de ek pandemi hastanesi olmasını talep ediyoruz." dedi. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir