• DOLAR 32.6
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2499.133
  • ...
Ne Zaman Emekli Olurum?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Günümüzde yaşam şartları ışığında belirli bir süre çalıştıktan sonra iş yaşamlarının sona ermesi akabinde doğan durum, halk arasında emeklilik olarak adlandırılır. Yoğun geçen iş temposunun yanında yaşında vermiş olduğu bazı zorluklar çerçevesinde emekli olan kişiler düzenli bir gelir alma hakkına sahip olurlar.

Belirli bir zaman sonra emekli olmak için bazı şartları yerine getirme zorunluluğu vardır. Bunun için aranan en önemli şartlar arasında emeklilik yaşının doldurulması ve prim ödenen gün sayısının tamamlanmış olmasıdır. Çalışma hayatının sonuna gelerek emekli olacağı günü iple çekenler Ne zaman emekli olurum sorusunun yanıtını arar.

Çalışma hayatı, bir insanın evresinde olgunluğa eriştiği ilk dönemden yıllarca devam eden ve bu evrimin sonunda emekli olma hayali kurabilmek gibidir. Başlarda bazı insanlar tarafından pekte ciddi alınmayan emeklilik, yaş ilerlediği zamanlarda ne kadar önemli bir hadise olduğunu fark ettirir. Bu zaman zarfı içerisinde emeklilik günü yaklaşan kamu ile özel sektör çalışanları, araştırmalarını biraz daha hızlandırır.

Ne Zaman Emekli Olurum?

Emekli olabilmek için bunun bazı şartları bulunmaktadır. Öncelikle prim hesabı yapılarak gün sayısının doldurulup doldurulmadığı kontrol edilir. Bu yüzden iki durumda bizler için oldukça önemlidir.

- Emekliye ayrılabilmek için en önemli şartlardan birisi de en başından itibaren sigortalı olarak bir işte çalışmak gerekmekte. Burada asıl önemli olan ise işe giriş tarihi olarak lanse edilmektedir. Ancak emeklilik yaşının cinsiyete göre de farklılık gösterdiği unutulmamalıdır.

- Diğer bir önemli şart da SSK’ya olan prim ödemesidir.

- Aktif anlamda bir süre çalıştıktan sonra bunu sonlandırabilmek için belirlenen emeklilik yaşını da tamamlamanız gerekmektedir.

“Ne zaman emekli olabilirim?”sorusuna yanıtı bulabileceğiniz yerlerden birisi SGK kurumunun internet sitesidir. Buraya giriş yaptıktan sonra bilgileri eksiksiz olarak doldurup emekliliğinize ne kadar kaldığını öğrenebilirsiniz.

Diğer bir yol ise e-Devlet kapısıdır. Bunun için daha önceden size ait bir şifreniz olmalıdır. Bu şifre ve TC Kimlik numaranız ile e-Devlet sistemine giriş yaparak ne zaman emekli olacağınızı rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir