• DOLAR 32.336
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2306.15
  • ...
SON DAKİKA
Batman köy pazarında yerli ürünlere tüketiciden yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman merkez Aydınlık Evler Mahallesi'nde sokak arasında kurulan köy pazarlarında satışa sunulan çeşit çeşit organik yerli ürünler tarladan halka aracısız ulaştırılıyor.

Yıllardır sabahın erken saatlerinde Aydınlık Evler Mahallesi Komando Caddesi üzerinde kurulan köy pazarında; üzüm, incir, karpuz, kavun, patlıcan, biber, domates ve köy tavuğu gibi ürünlerin yanı sıra birçok bakliyat ürünleri arada aracı olmadan direkt vatandaşa uygun fiyata veriliyor. 

"Köy pazarı dar gelirli aileler için çok uygun"

Organik ürünlerin tarladan alınıp arada aracı olmadan direkt milletin ayağına geldiğini söyleyen Sabri Ünver, "Buradaki ürünler direkt tarladan buraya geldiği için ürün fiyatları uygun olduğundan biz de buradan alışveriş yapmayı tercih ediyoruz. Köy pazarı dar gelirli aileler için çok uygundur. Ben bugün; kavun, patlıcan, biber, nohut ve birçok ürün aldım. Vatandaşlara burayı tavsiye ediyorum. Bu köy pazarında yok yok. Ürünler tarladan direkt milletin ayağına geliyor. Hem biz kazanıyoruz hem de onlar kazanıyor." ifadelerini kullandı.

"Tarlalardaki ürünlerimiz elimizde kalmasın diye uygun fiyata satıyoruz"

Tarladan kopardıkları yerli karpuzları köy pazarında satmak için getiren Cevzet Doğan, "Buraya gelen vatandaşlar yerli ve organik ürün almak için geliyor. Karpuzlarımızı direkt tarladan buraya getiriyoruz. Karpuzlarımız organik yerli ve çok lezzetlidir. Bize maliyeti yüksek ama uygun fiyata satıyoruz. Muş ve Bingöl'den Batman'a karpuz getirildiği için tarlalarımızdaki karpuzlarımız elimizde kalmasın diye zararına vermek zorunda kalıyoruz." diye konuştu.

"Köy pazarımızda ne ararsanız var"

Ürünlerini tarladan köy pazarına aracısız getirdikleri için fiyatlarının uygun olduğunu belirten pazarcı Yılmaz Çiçek, "Köy pazarımız haftanın 7 günü vardır. Sabah en geç saat 7'de herkes tezgâhını açıyor. Özellikle yaz aylarında sebze, meyve, bakliyat ve kuru yemiş ürünleri çok olduğundan halk burayı daha çok tercih ediyor. Köy pazarımızda ne ararsanız var. Bu nedenle ürün fiyatlarımız da uygundur." Dedi

"Sabah namazından sonra tezgâhımızı açıyoruz"

Yıllardır sabah namazından sonra pazara geldiklerini ve saat 10-11 gibi pazarın bittiğini söyleyen diğer bir pazarcı Feyzullah İş, "15 yıldır bu köy pazarında; mercimek, sumak, susam, kuru üzüm, sarımsak, domates ve birçok ürün satıyoruz. Bütün ürünlerimizi köylerden getirdiğimiz için organiktir. Her gün sabah namazından sonra buraya geliyorum, öğlenden önce saat 10 ile 11 gibi köy pazarımız bitiyor." dedi.

"Köy pazarında fiyatlarımız gayet uygun"

Üç yıldır köy pazarında yerli ürün satmaya başladıklarını söyleyen Hasan Erkek, "Ben 3 yıldır bu köy pazarına yerli ürün getiriyorum. Ürünlerimizi kendi bahçemizde üretiyoruz. Her gün ikindi namazından sonra ürünlerimizi bahçeden toplayıp torbalara koyuyoruz, sabah en geç 06.00'da pazara gidip tezgâhımızı hazır hale getiriyoruz. Bazı müşterilerimizden kurutmalık için torba hali alanlar da var. Tabi kiloyla alan ile torbayla alanlar arasında fiyat farkı da vardır. Torbayla alana daha uyguna satıyoruz. Köy pazarımızda fiyatlarımız uygundur. Şu anda domatesi 2-3 liradan satıyoruz. Bir ay sonra 6-7 liraya çıkar. Şu anda bile İstanbul gibi batı şehirlerinde domatesin fiyatı 8 liradan satılıyor. Bizim hal ile işimiz yok. Ürünlerimizi tarladan direkt buraya, buradan da vatandaşa ulaştırıyoruz." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir