• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...
El Kassam Tugayları: Gazze'de değerli bir hazine bulduk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Direniş Hareketi Hamas'ın silahlı kolu İzzeddin el Kassam Tugayları, Gazze Şehri denizinin derinliklerinde "değerli" bir askeri hazine bulduğunu açıkladı.

İzzeddin el Kassam Tugayları, iki İngiliz savaş gemisinde kurbağa adamlarının unsurları tarafından batırılan yüzlerce mermi bulunduğunu ve tugayların bu mermileri füzelerinin bir parçası olarak yeniden ürettiklerini açıkladı.

 

El Kassam Tugayların mühendislik kolordu komutanı İbrahim Ebu Salma, "El Kassam Tugayları tarafından geri dönüştürüldükten sonra denizin derinliklerinde bulduğumuz İngiliz kabuklarını inceledik. 40 cm kalınlığındaki betonarme bir çatı üzerinde bir deney yaptık ve sonuç hedefin tamamen yok edilmesi oldu" dedi.

Ebu Salma konuşmasını şöyle sürdürdü: "Mayıs 2019'da ateşlenen roketler, patlamayan İsrail füzelerinin kalıntılarıydı ve tugay mühendisleri onları yeniden üretti. Mayıs 2019'da Aşkelon ve çevresine aynı anda bir dakika içinde 78 füze fırlattık ve İran'dan Kornet ve Fajr füzeleri dahil silahlar geldi ve Suriye ve Sudan bunda önemli rol oynadı.”

Bu arada, bir stratejik uzman, televizyonda yayınlanan bir röportajda, iki geminin Birinci Dünya Savaşı sırasında Deir Al-Balah kıyıları açıklarında battığını söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir