• DOLAR 32.395
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.372
  • ...
Dostluğun nedeni anlaşıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle 10 yıldır askeriye için silah alımı yapmayan Yunanistan, Doğu Akdeniz’de kendisine destek veren Fransa’dan silah alımı yapacak.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Selanik'teki "Helexpo Forum" kapsamında yaptığı konuşmada, "Mevcut Mirage uçaklarının yerine 18 Rafale uçağından oluşan yeni bir filo kuracağız." dedi.

Miçotakis, mevcut MEKO fırkateynlerini de modernize edeceklerini kaydederek, "4 yeni fırkateyn ve 4 Romeo helikopterini deniz kuvvetlerine dahil edeceğiz." dedi.

Kara, deniz ve hava kuvvetleri için yeni tanksavarlar, ağır torpidolar ve güdümlü füzeler satın alacaklarını aktaran Miçotakis, "5 yıllık program çerçevesinde silahlı kuvvetlerimizi 15 bin yeni askerlerle güçlendireceğiz ve savunma sanayisini faaliyete geçireceğiz." diye konuştu.

Silahlanma programı yaptılar

10 yıllık silahlanma programı için 10 milyar Euro ayıran Yunanistan, bu kapsamda dört yeni fırkateyn ile deniz kuvvetlerine 4 adet helikopterin satın alacak ve Yunan deniz kuvvetlerine ait dört eski fırkateynin yenilenmesi, roket ve torpil alımı yapacak.

Atina yönetimi, gelecek 10 yılda 10 milyar avroluk savunma harcaması yapacağını açıklamıştı.

Gelecek aylarda 1,5 milyar avroluk silah ve mühimmat satın almayı planlayan Yunanistan'ın bu planından en büyük kazancı Fransa'nın sağlaması bekleniyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir