• DOLAR 32.572
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2438.415
  • ...
Diyanet-Sen Viranşehir İlçe Temsilciliğinden Mütercimler'e tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir televizyon kanalında İmam Hatip Liselilere yönelik çirkin sözler sarf eden Erol Mütercimler'e tepkiler gelmeye devam ediyor.

Bireysel ve toplumsal olarak toplumda meydana gelen yozlaşmayı İmam Hatip Lisesi mezunlarına indirgeyerek tüm İmam Hatip Lisesi mezunlarına hakaret ve iftira atan Erol Mütercimler'e tepki gösteren Diyanet-Sen Viranşehir İlçe Temsilcisi Ramazan Çelik, haddini aşan Mütercimler'i kınadığını belirtti.

Çelik, "Milletimizin teveccühü ile kurulmasına öncülük ettiğimiz ilk imam hatip okulunun açılışının üzerinden 70 yıl geçmiştir. O günden bugüne imam hatip mezunları ve mensupları insanımızın milli ve manevi anlamda güçlenmesi ve ülkemizin kalkınması adına her alanda önemli vazifeler üstlenmiştir. İmam hatip camiası bugün 1 milyon 400 bin öğrencisi, on milyonlarca mezunu ve mensubu olan geniş bir ailedir.  70 yıl önce kurulan imam hatip okulları, ülkemiz, milletimiz ve medeniyetimiz için çok değerli alimler, doktorlar, edebiyatçılar, mühendisler, siyasetçiler ve devlet adamları yetiştirmiştir. Bu isimler dün olduğu gibi bugün de ülkenin dört bir yanında hizmet vermektedir. Bugün çocuğunun hem dini ilimler hem de fen bilimleri eğitimi alması, günün gerektirdiği becerilerle donanması için ailelerin ve gençlerimizin tercihi imam hatip okulları olmaktadır. Son yıllarda program değişikliğine giden okullarımız, öğrenciler için cazibe merkezleri olmuştur." Erol Mütercimler adlı şahıs medya yolu ile imam hatip camiasına ve bu ülkenin dindar insanlarına karşı ağır hakaret ve iftirada bulunmuştur. Vicdana ve ahlaka sığmayan bu sözler asla kabul edilemez." dedi.

"Erol Mütercimler’in bu çıkışı, aklı ve vicdanı ideolojileri tarafından esir alınmış hastalıklı zihniyetin çirkin bir yansımasıdır." diyen Çelik, "Bu söylem aynı zamanda ülkenin birliğini zehirlemekte, toplumda kin ve nefretin yayılmasına sebep olmaktadır. Ayrışma ve kamplaşmayı körükleyenler bilmelidirler ki, davranışları ülkemize yönelik kötü emel sahiplerinin değirmenine su taşımaktadır. İmam hatiplilere yöneltilen iftiralar ve mesnetsiz iddialar, aşağılayıcı-küçük düşürücü ifadeler, sadece bu camiayı değil Türkiye’yi, 83 milyonluk ülkemizi, birliğimizi ve dirliğimizi hedef almaktadır. "Ayrışma ve kamplaşmayı körükleyenler bilmelidir ki bu davranış ülkemize yönelik kötü emel sahiplerinin değirmenine su taşımaktadır. İşte bu gerekçe ile camiamıza yönelik iğrenç, aşağılık ithamlarda bulunan şahıs hakkında kamu davası açılmasını ve iftiralarının yanına kar kalmamasını istiyoruz. Ülkemizi ve milletimiz, çocuklarımız, bugünlerimiz ve yarınlarımızı hedefleyen bu tür davranışların cezasız kalmayacağına inanıyoruz.  Hukuk önünde hesap vermesi için gereğinin yapılmasını, tüm hakim ve savcıları göreve davet ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir