• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
​HÜDA PAR ve Saadet Partisi: Yerli ve sivil anayasa elzemdir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılmasının ardından birçok devletler oluşturulduğunu ve bu devletlerin yönetimlerine ise krallar ya da halkın razı olmayacağı ideolojileri güç kullanarak halka dayatan rejimler oluşturulduğunu belirten HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz, halkın hiçbir zaman gönül rızasıyla darbeleri kabul etmediğini ifade etti.

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz

Ülkede yönetim gücünün belirli askeri odakların eline geçtiği yıllarda halka zulüm uygulandığını vurgulayan Yavuz, "Çok partili hayata geçildiğinde ise halk, olayların hesabını güç kullanan ideoloji sahiplerine gösterdi. Halk, kendi inanç ve menfaatlerine uygun vaatlerde bulunan yönetimlere sahip çıkıp, iktidar yaptı." dedi.

Milletin örf ve adetlerine tamamen zıt zorbacı zihniyetler seçim yoluyla iktidarda kalamayacağını bildiği için darbe yaptığını ifade eden Yavuz, "Kendisini devletin yönetiminde güç olarak gören art niyetli kişiler, darbe yollarına başvurdular. Halkın istediği şekilde çalışmaya azmetmiş idareciler, askeri güçle yönetimden uzaklaştırıldı. Halkın temsilcileri olan siyasetçiler ağır bedeller ödedi ve bazıları ise idam edildi. Bu zorluğu sadece siyasiler değil halkta yaşadı." şeklinde konuştu.

"Darbe karşıtları iktidar olunca sahte nimetlere yenik düştüler"

Sivil irade, iktidara geldiğinde tehlikeli ideoloji sahibi kesimle orta yolu bulma arayışına girdiğini belirten Yavuz, "Halkın değerlerine uygun yasalar ve çalışmalar yapacağını belirten sivil yöneticiler, iktidara geldiklerinde ise bu hakikatleri bir kenara atıp, farklı arayışlara girdiler. Cuntacı zihniyetin oluşturmuş olduğu sahte nimetlere yenik düştüler." diye ifadelerde bulundu.

AK Parti’nin de darbe ürünü anayasaya karşı olduğunu belirttiğini hatırlatan Yavuz, mevcut hükümet tarafından askeri anayasanın değiştirileceği ve sivil bir anayasaya geçilmesi gerektiğini söyledi.

Mevcut anayasayı yamalı deli gömleğine benzeten Yavuz, "Hür, sivil, halkın değerlerine uygun bir anayasa oluşturulmalı. Yaşamını sürdüren mevcut anayasa ise askerin, halka zorla giydirdiği bir elbisedir. Zorbalık ürünü icraatlerin kabul edilmesi fıtraten de uygun değildir. ‘Darbe Anayasası’ sıfatının taşıması dahi, yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunun gerekçesidir. Çünkü sivil bir anayasa değildir." diye konuştu.

"Cuntacılar kendisini darbeler yoluyla halka zorla kabul ettirmeye çalışıyor." ifadelerini kullanan Yavuz, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

Her yaşanan darbe sonrası millet olarak on yıllarca geriye gittik. Eğer darbeleri yaşamamış olsaydık, bugün refah seviyemiz daha ileri bir noktada olabilirdi. Milletimiz en iyisini yapabilme potansiyeline sahiptir. Darbeler ise halkımın potansiyelini öldürmeye yönelik atılan adımlardır.

Saadet Partisi Adana İl Başkanı Mustafa Gözütok

İhtilaller neden yapılır sorusunu yanıtlayan Saadet Partisi Adana İl Başkanı Mustafa Gözütok ise, darbelerin arkasında dış ve iç mihrakların yer aldığını belirtti.

"Darbeler Müslümanların iktidar olmaması amacıyla yapılıyor"

Askeri yapının siyasileri kontrol altına almak için darbelere başvurduğunu vurgulayan Gözütok, "Darbelerin özellikle İslam coğrafyalarında gerçekleşmiş olması, Müslümanların yeryüzünde yeniden iktidar olmaması amacıyladır. Cumhuriyet kurulalı bir asır oldu fakat nice darbe ve teşebbüsler gerçekleştirildi." dedi. 

Darbelerden bahsederken siyonizmin unutulmaması gerektiğini de vurgulayan Gözütok, "Aziz milletimiz siyonizmi tanımazsa, ihtilalleri de tam olarak anlayamaz." diye konuştu.

Yeni anayasanın oluşturulmamasının arkasında ise yine aynı darbeci zihniyetin olduğunu söyleyen Gözütok, "Milletimiz kendine ait milli anayasasına kavuşmalıdır. Mesela mevcut yasalarda ceza hukuku hangi ülkeden ithal edildi? Hakeza medeni hukukumuz da Avrupa’dan ithaldir. Avrupa’nın yapısı bizim inanç ve ahlaki yapımıza ne kadar uygundur? Biz ne kadar Avrupa dediysek, o kadar çok çöküş yaşadık. Evlenme oranları hızla azalırken, boşanmalarda felaket bir yükseliş yaşanıyor." şeklinde konuştu.

Kendi medeniyetimiz üzerimizde ve milletimizin kabulleneceği bir anayasa oluşturmak zorunda olduğumuzu belirten Gözütok, konuşmasının sonunda ise, "Toplumun her kesimini içerisinde barındıran geniş bir yapı ile değerlerimize uygun anayasa yapılabilir. AK Parti 18 yıldır ülkemizin başında iktidardır. Ak Parti yeni ve sivil anayasa oluşturacak güçtedir." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir