• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mersingücü'nden Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersingücü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ahmet Nas ve yönetim kurulu üyeleri, Erol Mütercimler’e dava açmak için Mersin Adliyesine gelerek şikayet dilekçelerini savcılığa verdiler.

Adliye önünde basın mensuplarına konuşan Nas, adaletin tecelli etmesini arzu ettiklerini söyledi.

“Erol Mütercimler, katıldığı bir televizyon programında, ‘İmam Hatip Okullarından Mezun olanlar bakın ne olarak karşımıza çıkıyor; cinsi sapık, sahtekâr ve ahlaksız.’ sözleriyle İmam Hatip okullarında okuyan ve mezun olanlar hakkında ağır hakaretlerde bulunmuştur.” diyen Mersingücü GSK Başkanı Ahmet Nas, bu sözlerin, sayıları 1 milyon 400 bin kişiyi bulan imam hatip öğrencilerine ağır bir hakaret olduğunu ifade etti.

Erol Mütercimler’in, bu sözleriyle 1 milyon 400 bin imam hatip öğrencisine hakaret etmekle kalmadığını kaydeden Nas, “Erol Mütercimler bu sözleriyle, imam hatip mezunu olan başta cumhurbaşkanımıza olmak üzere, Meclis başkanımıza, çok sayıda bakanımıza, ülkemizin siyaset, iş dünyası ve akademik dünyadan çok sayıda kişiyi de içine alan ve sayıları milyonları bulan imam hatip mezunlarını da rencide etmiştir ve bu sözlerle onlara da bizlere de hakaret etmiştir.” şeklinde konuştu.

“Toplumsal barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde, Erol Mütercimler’in bu sözleri toplumsal barış için yapılan gayretleri boşa çıkarma niyetiyle söylediğini düşünüyoruz” diyen ve bunun halkı kin ve nefrete sürükleme suçu olduğunu da ifade eden Nas, “Bu suçun bir televizyon programında işlenmiş olması olayın vahametini daha da arttırmaktadır.” şeklinde konuştu.

Nas, ayrıca toplumun tüm kesimlerinin bu suça duyarsız kalmaması gerektiğini söyledi.

Açıklamanın ardından Mersingücü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ahmet Nas ve yönetim kurulu üyeleri, şikayet dilekçelerini savcılığa vererek adliyeden ayrıldılar. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir