• DOLAR 32.552
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2435.614
  • ...
İslam düşmanları kudurmuş durumda! “BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Tahir Özsoy / DOĞRUHABER

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Pakistan Din İşleri ve İnançlar Arası Uyum Bakanı Pir Nurul Hak Kadri ile video konferansla görüştü. Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Pakistan Din İşleri ve İnançlar Arası Uyum Bakanı Pir Nurul Hak Kadri ile video konferansla görüştü. Erbaş, görüşmenin başında Türkiye halkının Pakistan halkına olan sevgisine işaret ederek selamlarını iletti. Türkiye ve Pakistan arasında tarihten gelen güçlü ilişkiler bulunduğunu belirten Erbaş, "Tarihimize baktığımız zaman Türkiye ve Pakistan halkının birbirlerine olan destekleri, yardımları, sevgileri, muhabbetleri hep devam etmiştir. Bugün de hiç eksilmeden bunun devam ettiğini düşünüyorum. Bundan sonra da böyle devam edecektir." değerlendirmesini yaptı. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Pakistan'ın Karaçi kentinde meydana gelen sel felaketinden dolayı Bakan Kadri'ye geçmiş olsun dileklerini iletti.

Erbaş, Ayasofya Camii'nin yeniden ibadete açılması nedeniyle gönderdiği tebrik mektubu için de Bakan Kadri'ye teşekkür ederek "Ayasofya Camii, bütün Müslümanların camisi. Önümüzdeki süreçte Pakistanlı kardeşlerimizi Ayasofya Camii'ni ziyarete bekliyoruz inşallah." ifadelerini kullandı. İslam düşmanlığının son dönemde artış gösterdiğini, özellikle Avrupa'da, hatta Hindistan'da, Myanmar'da İslamofobik birtakım gelişmeler yaşandığını aktaran Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, şunları kaydetti: "Bu İslamofobik gelişmelere karşı mutlaka Müslümanların bir araya gelmesi, ittifak içerisinde, birlik, beraberlik içerisinde sesimizi yükseltmemiz, özellikle Kudüs konusunda, onlara karşı mutlaka birlik ve berberlik içerisinde hareket etmemiz gerekiyor."

Filistin konusunda, Pakistan'ın da Türkiye gibi düşündüğüne inandığını bildiren Erbaş, Filistin'in yanında Keşmir'de yapılan zulmü de unutmadıklarını dile getirdi. Erbaş, her zaman mazlumun yanında yer alınması gerektiğine vurgu yaptı. Keşmir'de yaşanan zulmü dünyanın gündeminde tutmak ve bu zulmü ortadan kaldırmak için gayret ettiklerinin altını çizen Erbaş, zulümlerin ortadan kalkması için her zaman birlik ve beraberlik içerisinde mücadeleye devam edeceklerini, konuyu her zaman gündemde tutmaya çalışacaklarını belirtti.

DANİMARKA’DA KUR'AN YAKMA PROVOKASYONU

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın “birlikte hareket etmeliyiz” çağrısının üzerinden 24 saat geçmeden Danimarka’da Müslümanlara yönelik yeni bir provokasyon gerçekleşti. Danimarkalı İslam düşmanı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) üyeleri İsveç'in başkenti Stockholm'ün Rinkeby mahallesinde izinsiz bir eylemde Kur'an-ı Kerim yakarak sosyal medyada yayımladı. Müslümanların kalabalık yaşadığı Stockholm'ün Rinkeby, Fittja, Alby, Husby ve Upplansvesby mahallerinde 12 Eylül'de polisten Kur'an-ı Kerim yakmak için izin isteyen İslam düşmanı parti üyeleri bu izin çıkmayınca, provokasyonu gizlice gerçekleştirdi. Sosyal medyada yayımladıkları videoda yer alan görüntülere göre, ırkçı parti üyelerinin içinde bulunduğu araç, sabahın erken saatlerinde Rinkeby mahallesi merkezine geldi. Araçtan inen bir kişi alçakça üzerine benzin döktüğü Kur'an-ı Kerim'i ateşe verdi. Alçakça provokasyonu gerçekleştiren ırkçı üyeler kimse görmeden hızla olay yerinden uzaklaştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir