• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Erbaş, Pakistanlı bakanla görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Pakistan Din İşleri ve İnançlararası Uyum Bakanı Dr. Pir Nurulhak Kadri ile video konferansla görüştü.

Görüşmede Erbaş "Tarihi geçmişimize baktığımız zaman hem Türkiye hem Pakistan halkının birbirlerine olan destekleri, sevgileri hiç eksilmeden hep devam etmiştir. Bundan sonra da böyle devam edecektir." dedi.

Tüm dünyada Coronavirus salgını nedeniyle olağanüstü bir dönem yaşandığını hatırlatan Erbaş, salgınla mücadele kapsamında tedbirlerin öneminden ve yapılan çalışmalardan bahsederek, bu salgından tüm insanlığın bir an önce kurtulması niyazında bulundu.

Erbaş, Pakistan’ın Karaçi kentinde meydana gelen sel felaketinden dolayı Pakistan Din İşleri ve İnançlararası Uyum Bakanı Pir Nurulhak Kadri’ye geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bakan Kadri’nin, Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılması nedeniyle göndermiş olduğu tebrik mektubu için de teşekkür eden Erbaş, "Ayasofya Camii, bütün Müslümanların camisi. Önümüzdeki süreçte Pakistanlı kardeşlerimizi Ayasofya Camii’ni ziyarete bekliyoruz inşallah" ifadelerini kullandı.

İslam düşmanlığının, son dönemde artış gösterdiğini, özellikle Avrupa’da, hatta Hindistan’da, Myanmar’da İslam düşmanlığı birtakım gelişmelerin yaşandığını kaydeden Erbaş, "Bu İslamofobik gelişmelere karşı mutlaka Müslümanların bir araya gelmesi, ittifak içerisinde, birlik, beraberlik içerisinde sesimizi yükseltmemiz, özellikle Kudüs konusunda, onlara karşı mutlaka birlik ve berberlik içerisinde hareket etmemiz gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Filistin konusunda, Pakistan’ın da Türkiye gibi düşündüğüne inandığını ifade eden Erbaş, Filistin’in yanında, Keşmir’de yapılan zulmü de unutmadıklarını belirterek, her zaman mazlumun yanında yer alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Keşmir’de yaşanan zulmü dünyanın gündeminde tutmak ve bu zulmü ortadan kaldırmak için gayret ettiklerini belirten Erbaş, bu zulümlerin ortadan kalkması için her zaman birlik ve beraberlik içerisinde mücadeleye devam edeceklerini, konuyu her zaman gündemde tutmaya çalışacaklarını ifade etti.

İki ülkenin dini kurumları arasında din hizmetleri, din eğitimi noktasında iş birliğinin geliştirmesine yönelik yapılan çalışmaların önemine değinen Erbaş, Türkiye’de uluslararası imam hatip liselerinde ve uluslararası ilahiyat fakültelerinde eğitim gören Pakistanlı öğrencilerin olmasından dolayı mutlu olduklarını ve Türkiye Diyanet Vakfı vesilesiyle bu öğrencilere destek verdiklerini söyledi.

Türkiye’nin Keşmir meselesindeki ve mazlum halklarla ilgili tutumundan dolayı Türkiye'ye teşekkür eden Pakistanlı Bakan, Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılması kararından duydukları memnuniyeti dile getirerek Erbaş’ı tebrik etti.

Filistin konusunda Türkiye ve Pakistan’ın bakış açılarının aynı olduğunu belirten Kadri, "Türkiye’nin Filistinli mazlumlarla ilgili ne görüşü varsa Pakistan da aynı görüştedir. Bu sadece İsrail’in ve Filistin’in meselesi değil, insanlığın meselesidir. Bu sadece siyasi bir mesele değildir, mazlum ve zalimler arasında bir savaştır ve savaşları her zaman mazlumlar kazanır." şeklinde konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir