• DOLAR 32.406
  • EURO 35.247
  • ALTIN 2324.282
  • ...
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: “Tekstil girişimcilerinin önü açılmalı”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR İl Başkanı Şahin ve beraberindeki heyeti, TEKSİAD Başkanı Mehmet Ali Öztürk ve dernek yönetimi karşıladı. Ziyarette, tekstil firmalarının yaşadığı sorunlar ve sorunların çözümü için atılması gereken adımlar konuşuldu.

Sektörün Batman’da yeni yeni geliştiğini, iş kültürünün istenilen düzeyde oturmadığını belirten TEKSİAD Başkanı Öztürk, bir takım sıkıntılarının mevcut olduğunu söyledi.

İlde üretim yapan 250 tekstil firmasında 26 bin kişinin istihdam edildiğini aktaran Öztürk, istihdamın artması için her kesimin sektöre destek vermesi gerektiğini kaydetti.

HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin ise Batman’da on binlerce insana istihdam sağlayan ve işsizliğin azalmasında önemli bir rol oynayan tekstil firmalarının önünün açılması gerektiğini söyledi.

Tekstil firmalarının bir çatı altında toplanmasının önemli olduğunu belirten Şahin, “İstihdama ve üretime dayalı firmaları ziyaret programı çerçevesinde TEKSİAD’ı ziyarete geldik. Batman’da ciddiyetle ihtiyaç duyulan bu tekstil firmalarında iyi aşamalar da kaydedilmiş. Bu anlamda tekstil girişimcilerin, firmaların sorunlarını ortadan kaldırmak, minimize etmek için böyle bir derneğimiz kurulmuş. Dernek başkanını ve yönetimini bu anlamda tebrik ediyorum.” dedi.

“Sıkıntılar giderilmeli”

Firmaların var olan sorun ve sıkıntılarının giderilmesine yönelik çabanın içerisine girilmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, “Tekstil firmaları Batman halkı için çok ciddi ve belki de geç kalınmış bir fırsattır. Dolayısıyla bu girişimcilerimizin önünün açılması gerekir. Yetkililer dernek başkanı ve yönetimiyle bire bir görüşüp sorunlarını dinledikten sonra dile getirdikleri sıkıntıları gidermelidir. Bu anlamda başka girişimcilerimize de cesaret verilip motive edilmeleri gerekir.” diye konuştu.

“Bu sektöre ciddi ihtiyacı var”

Batman’ın genç nüfusa sahip bir kent olduğunu dile getiren Şahin, “Kentimizdeki gençler kendi memleketlerinde iş bulmadıkları zaman batı illerine gidip ekmekleri için kapı kapı dolaşmak zorunda kalıyorlar. Maalesef bu anlamda her yıl kazalarla yüreğimiz dağlanıyor. Son gelişen olaylarda görüldüğü gibi maalesef halkımız saldırılara da uğruyorlar. Bu nedenle ilimizde istihdama dayalı tekstil firmalarında çalışan gençlerimizle birlikte bütün Batman halkı kazanıyor. Dolayısıyla Batman’ın bu sektöre ciddi bir ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.

“Tekstil sektörü basite indirgenmemeli”

Girişimcilerin sorunlarının masaya yatırılması gerektiğini belirten Şahin, son olarak şunları söyledi:

“Siyasiler başta olmak üzere girişimcilerimizin sorunlarını dinlemelidirler. Çalışanlarla görüşmelidirler. Bu sektörün önünün açılması için adımlar atılmalıdır. Kardeşane bir şekilde girişimcilerimizin sorunlarını masaya yatırıp çözüm yoluna gitmemiz lazım. Yöneticilerimizin de bu kardeşlerimizin sesini duymalarını istiyoruz. Tekstil sektörünün kesinlikle basite indirgenmemesi, Batman halkı için bir fırsat olduğu düşünülerek sorunlara eğilip çözüm yollarına gidilmesi gerekir.”(İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir