• DOLAR 32.367
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2325.165
  • ...
Özür diledi ama HADSİZLİĞE TEPKİLER  SÜRÜYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Musa Azak / DOĞRUHABER

Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Erol Mütercimler katıldığı canlı yayında imam hatiplilerle ilgili haddini aşan ifadeler kullandı. Mütercimler imam hatip mezunlarını işaret ederek "Buradan mezun olanlar karşımıza sahtekar, cinsi sapık olarak çıkıyor." diyerek alçakça iftiralarda bulundu. Hadsiz sözler sonrası Mütercimler’e yönelik tüm kesimlerden tepki yağdı.

TEPKİLER SONRASI ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDA KALDI

Mütercimler daha sonra yaptığı açıklamada özür dilerken, "O cümleden bana hakaret ediliyor sonucu çıkar. O yayınlanmış bölümü dinleyip kalbi kırılan, üzülen bütün imam hatip lisesi mezunları ve öğrencilerinden özür diliyorum" dedi.

MEB YASAL SÜREÇ BAŞLATTI

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, yaptığı açıklamada, 3 Mart 1924'te Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun 4. maddesi gereğince açılan ve yaklaşık yüz yıldır Türk eğitim sisteminde özgün tasarımıyla gelişerek uluslararası düzeyde kabul gören imam hatip okullarına ve mezunlarına kamuoyu önünde, bir televizyon programında iftira ve hakaretlerde bulunan Erol Mütercimler'i şiddetle kınadığını belirtti. Yılmaz, "Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi okul türleri içerisinde, bir devlet kurumu olarak faaliyetlerini yürüten imam hatip okulları üzerinden halkımızın benimsediği dini değerleri alenen aşağılama, kamu barışını bozmaya teşebbüs, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmesi nedeniyle söz konusu şahıs hakkında yasal işlemler ve hukuki süreç başlatılmıştır." dedi.

İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN DİLE GETİRİLEN İFADELER KABUL EDİLEMEZ

Mütercimlerin o sözlerine bir sert tepki de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan geldi. Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Mütercimler'in skandal sözlerini kınarken, "İstisnasız tüm öğrencilerimizin, yüksek insani değerlere sahip bireyler olarak yetişmesi, insanlığa faydalı olmaları yolunda yönlendiriyoruz. Bir televizyon kanalında imam hatip lisesi öğrencilerimiz için dile getirilen ifadeler kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

AYMAZLIKTIR, AHLAKSIZLIKTIR

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Kategorik düşünmek haksızlık, itibar suikastı ahlaksızlıktır. Erol Mütercimler’in tecavüzcüyü, tacizciyi kişiliğine göre değil kimliğine göre değerlendirip, bir kesimi töhmet altına almaya yönelik cümleleri asla kabul edilemez. Bu aymazlıktır, ahlaksızlıktır. Eğitim-Bir-Sen olarak, Erol Mütercimler’in İmam Hatip camiasına yönelik hadsiz ve sorumsuz beyanı ile ilgili davamızı açtık. Mütercimler, yaptığı hadsizlik ile ilgili yargıya hesabını verecektir.” dedi.

ÖNDER 81 İLDE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYOR

ÖNDER’den yapılan açıklamada “Erol Mütercimler’in haddini aşan, iftira ve hakaret içeren ithamları” olduğu, bu nedenle harekete geçildiği belirtilerek, “Kimsenin Türkiye'nin güzide okulları ve mezunlarını kötülemesine ve iftira etmesine izin vermeyeceğiz” denildi. Açıklamada ÖNDER Genel Başkanı Kamber Çal'ın görüşlerine de yer verildi. Kamber Çal, Erol Mütercimler'in tahkir edici ifadelerinin olduğunu, bunların asla kabul edilemeyeceğini belirterek, "Bu söylem tüm imam hatiplileri itham altında bırakıyor. İmam Hatip camiasını bu konuya tepki göstermeye davet ediyoruz. Dernek olarak hemen hızlı şekilde avukatlarımıza talimatı verdik. Bu konuyla ilgili hukuki süreci hızlı şekilde başlattık. 81 ilde Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Aynı şekilde tüm illerimizdeki imam hatipliler derneklerini aynı davayı açması için teşvik ediyoruz” dedi.

BİR SORUŞTURMA DA MÜTERCİMLER’İN OKULUNDAN

Edinilen bilgiye göre, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Naci Topsakal ve Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu ile görüştü. Görüşme sonucu Haliç Üniversitesi yönetiminin, öğretim üyesi Erol Mütercimler hakkında imam-hatip camiasına yönelik sözleri nedeniyle soruşturma başlattığı öğrenildi.

“BU YAKLAŞIMI ŞİDDETLE KINIYORUM “

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Her gencimiz birer gelecek ve umuttur. İlimle irfanla bilgiyle ve hikmetle öğreten ve nice öğrencinin yetişmesine vesile olmuş köklü eğitim yuvalarımızdan imam hatip okullarına ve mensuplarına hakaret edilmesi kabul edilemez. Bu yaklaşımı şiddetle kınıyorum." ifadesini kullandı.

ADALET BAKANI'NDAN TEPKİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yazar Erol Mütercimler'in bir televizyon programında imam hatiplilere yönelik sözlerine tepki gösterdi. Gül, "Okul sıralarında inancına, toprağına, milletine bağlı erdemli dostlar biriktirdik. Dün olduğu gibi bugün de imam hatiplerimiz ve tüm okullarımızda pırıl pırıl evlatlarımız yetişiyor. Geleceğimiz gençlerimiz, art niyetli çirkin genellemeleri değil, övgü sözlerini hak ediyor." değerlendirmesini yaptı.

RTÜK İNCELEME BAŞLATTI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Erol Mütercimler'in imam hatiplilerle ilgili ifadelerini yayımlayan televizyon kanalı hakkında inceleme başlattı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir