• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
Adana Valisi Elban, Pozantı’daki yangın alanında incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yangın söndürme faaliyetleriyle ilgili yetkililerden bilgi alan Elban, yangının başlamasıyla birlikte ekiplerin müdahale ettiğini belirtti.

Elban, "Yaklaşık 400 personel, 53 arazöz, 18 su tankı, birçok iş makinesi, gün batıncaya kadar 6 helikopterimiz ve iki uçağımızla müdahale ettik. Gün batımından itibaren teknik olarak havadan müdahale yapamıyoruz. Sabah eğer yangın söndürülememiş, kontrol altına alınamamış olursa helikopterlerle ve uçakla da havadan söndürmeye devam edeceğiz. Şu an için yangınımız devam ediyor. Rüzgârın olumsuz etkisi, arazi yapısının çok sarp olması, birçok yerde yol yapma ya da çıkma ihtimali olmadığından yangınla mücadeleyi gerçekten güçleştiriyor. Ama sahada yeteri kadar ekipmanımız, personelimiz ve aracımız var. Arkadaşlarımız mücadeleye devam ediyor." dedi.

Elban, şu an için yangının çıkış sebebiyle ilgili tespitlerinin olmadığını, birinci önceliklerinin yangını söndürmek olduğunu, yangının çıkış sebebini tespit etme çalışmalarının da yapılacağını belirtti.

Şu ana kadar herhangi bir can kaybı, yaralı veya hasar gören bir evin olmadığını da dile getiren Elban, "Allah'a şükür can kaybımız yok. Ama yangın henüz kontrol altına alınabilmiş değil. Ancak arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmelerin sonucunda yangının çok uzun sürmeden kontrol altına alınabileceği sonucuna vardık." (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir