• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yazar Muhammed Günay, Erol Mütercimler ve onun gibi düşünenlere seslendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haliç Üniversitesi üyesi Erol Mütercimler'in, imam hatiplilere yönelik sarf ettiği çirkin sözlerine köşesinde kaleme aldığı yazıyla tepki gösteren Günay, günümüzdeki toplumlarda fuhuştan, zinadan, içkiden, kumardan, hırsızlıktan ve Allah'ın yasakladığı bütün kötülüklerden en fazla uzak durmaya çalışanların Müslümanlar olduğuna vurgu yaptı.

Erol Mütercimler ve onun gibi düşünenlere sistemi hatırlatan yazar Günay, yapılan yanlışların İslam'dan değil, eserleri olan sistemden kaynaklandığının altını çizdi.

Yazar Günay'ın köşesinde "Zinakarlar, zina üzerinden Müslümanlara saldırıyorlar" başlığıyla kaleme aldığı yazının tamamı:

"Ey Erol Mütercim ve onun gibi düşünenler! Kusura bakmayın. Çocuk istismarcısı şeyh lakaplı şahıs ile Ali Kalkancı'lar sizin yetiştirdiğiniz sapıklardır. Onlar İslam mektebinden mezun olmamışlardır. Sizin sisteminizden mezun olmuşlar. Sizin eseriniz olan şahısların sapıklıklarını ne hakla İslam'a mal ediyorsunuz?

İnsanlar kendilerini temize çıkarmak için başkalarını suçlarlar. Helal ve harama inanmayan, haramda hiçbir ölçüsü olmayanlar, pisliklerini gizlemek için Müslümanlara saldırıyorlar. Son günlerde kim olduğu, kimin tarafından yetiştirildiği belli olmayan şeyh lakaplı bir şahsın, 12 yaşındaki bir kız çocuğunu cinsel yönden istismar etmesi, gündemde büyük bir yankı uyandırdı. Toplumda ne kadar zinakar varsa her Allah'ın günü başka erkeklerle, başka kadınlarla çıkanlar varsa bu sahtekarın üzerinden İslam'a, Müslümanlara ve İslami değerlere saldırıyorlar. Müslüman insanlar da günaha girebilirler. Onlar da zaaflarına yenik düşebilirler. Ama günümüzdeki toplumlarda fuhuştan, zinadan, içkiden, kumardan, hırsızlıktan ve Allah'ın yasakladığı bütün kötülüklerden en fazla uzak durmaya çalışanlar Müslümanlardır.  Müslüman toplumlarda dinini yaşamaya çalışan insanların içinden bir tane zina etmişse, sizin içinizde ise, zina etmeyen az bulunur. Zina veya günah diye bir derdiniz yoktur. Sizin yaşantınız içki, zina ve haramlar üzerine kurulmuştur. Zaten zina yapan, haramla iştigal eden, içki içen insanların içinde zirvedesiniz.  Belki de sizin yetiştirdiğiniz, sizin öne sürdüğünüz bu sahte şeyhlerin, Ali Kalkancıların, Fatma şahinlerin veya başka insanların yapmış oldukları pislikleri Müslümanlara saldırarak, Müslümanları kötüleyerek, nereye kadar gideceksiniz? Erol Mütercimler ismindeki şahıs, bu şeyhin olayı üzerine ütün imam hatiplileri hedef alarak, imam hatiplilerin sapık olduğunu söylüyor. Bu insanın yaşantısına bakılırsa zina, içki veya diğer pislikler bunların yaşam şeklidir. Bugün bazı Müslüman insanların çocukları veya kendileri harama, zinaya bulaşmışlarsa dahi, yine de sizin sisteminizin yetiştirdiği insanlardır. Yani bunların müsebbibi sizlersiniz. Bu insanlara zinayı, içkiyi ve her türlü pisliği gösteren filmlerin, programların yapımcıları, senaristleri ve yazarları sizlersiniz. Bunu teşvik eden sistem sizin sisteminizdir. İslam sistemi değildir. Şu anda bu haramları işleyen insanlar, Müslüman bile olsa bu Müslümanlar İslam'ın sisteminde, İslam'ın eğitiminde yetişmiş insanlar değillerdir. Sizin sisteminizde yetişmiş insanlardır.

İmam hatip okulları ile diğer okulları karşılaştırmak istemiyorum. Çünkü ikisi de bu sistemin okullarıdırlar. Verilen dersler aynıdır. Yine de imam hatiplerin durumu her ahlakı açıdan diğer okullardan daha iyidir. Diğer okullarda sevgili edinme yaşı ortaokulun altına düşmüşken, zararlı alışkanlıklar çok artmıştır. İmam hatip okulları bunlara göre daha iyi durumdadır. Buna rağmen imam hatip okullarında bozulma olmuşsa bile bu İslam dininin suçu değildir. Sizler İslam öğretisinin buralarda öğretilmesine engel olmamış olsaydınız, durum çok daha iyi olurdu. Yani buralarda yanlışlıklar varsa, sizin dayattığınız eğitimin sonucudur. Ey Erol Mütercim gibi düşünenler, eser sizin eserinizdir. Her iki okuldaki insanları da suçlamıyorum. Çünkü bu insanları yetiştiren sistem, bunlardan bunu istiyor. Kadınlar ile erkeklerin her alanda iç içe olmasını istiyor. Bu da ister istemez zinanın, haramın yayılmasına sebep oluyor. Haramın terk edilmesi noktasında bir teşvikte bulunmuyor. Dolayısıyla bu çocuklar, bu sistemin yetiştirdiği insanlardır. Bunların sevabı da günahı da bu sistemin boynundadır.

Çocuklarımızın temiz ve dürüst olmalarını istiyorsak, İslam eğitimini onlara verelim. Onların yetiştirilmesinde Erol Mütercimler gibi şahıslar müdahil olmasın. İmam hatip okullarında din dersine girip, namaz kılmayan öğretmenler var. Veya diğer derslere girip, her yönleri ile İslam dinine, giyimleri, konuşmaları ve hareketleri ile karşı olanlar var. Yani onların dersine giren öğretmenler, diğer okulların derslerine de giriyorlar. Yani imam hatip okullarının öğretmenleri dindar olmaları gerekir ki, bu imamları, imam olarak yetiştirsinler. 

Biz Müslümanlar, günah işliyorsak, bu İslam'ın suçu değildir. Bizi İslam dinine göre yetiştirmeyenlerin suçudur. İsmi geçen şahıs, İslam'a düşmansa bunda İslam dininin ne suçu vardır? Bunlar, Müslümanların yaptıkları yanlışlarda İslam'a saldırıyorlar. Sıkıştıklarında da bizde Müslümanız diyorlar. Hangi dinin mü'minleridirler belli değildir." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir