• DOLAR 32.393
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.63
  • ...
İmam Hatip mezunlarına hakaret eden Mütercimler'e bir tepki de Malatya'dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Malatya Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Bahçesinde Program Tertip Komitesi Adına basın açıklamasını Memur-Sen İl Başkan Vekili Mehmet Engin okudu.

“İnsanlıktan çıkmış kişilerle mücadele ediyoruz”

İslam aleminin, ülkenin ve tüm insanlığın geçtiği zor bir dönemde insanlıktan çıkmış, insan görünümlü yaratıklarla mücadele ettiklerini belirten Engin, “İslam alemi ve tüm insanlık, Coronavirus, sel, deprem açlık ve susuzlukla zor bir dönemden geçtiği, bir taraftan Coronavirus, bir taraftan deprem, bir taraftan sel, bir taraftan açlık, bir taraftan susuzluk, bir taraftan yangın, bir taraftan salgın hastalıklardan insanlar kırılırken, diğer taraftan insanlıktan çıkmış, kendinden geçmiş kendisi gibi düşünmeyenleri, yaratılanı sev yaratandan ötürü ruhuyla hareket edenleri yerden yere vuran acımasız insan görünümlü yaratıklarla mücadele ediyoruz.” dedi.

“Son derece çirkin ve haddi aşan bu açıklamasından dolayı Erol Mütercimler’i kınıyoruz”

Engin, İmam Hatip Lisesi mezunlarını gayri ahlaki ithamlarla töhmet altında bırakan Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erol Mütercimler’in derhal İmam Hatip Lisesi mezunlarından özür dilemeye davet ederek şöyle devam etti:

“Önceki akşam Özel bir TV programında büyük bir skandal yaşandı. Programda konuklardan Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erol Mütercimler İmam Hatip Lisesi mezunlarını açıktan hedef alarak bu liselerden mezun olanları ahlaksızlık ve sahtekarlıkla suçlamıştır. Mütercimler’in İmam Hatip Lisesi mezunlarını hedef alan açıklamasını utanç verici buluyor, bireysel ve toplumsal olarak toplumda meydana gelen yozlaşmayı İmam Hatip Lisesi mezunlarına indirgeyerek tüm İmam Hatip Lisesi mezunlarını ‘Bu okullardan mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekâr, cinsi sapık, ahlaksız’ sözleri ile nitelemek binlerce mezunu bulunan bir topluluğu haksız yere itham etmek demektir. Son derece çirkin ve haddi aşan bu açıklamasından dolayı Erol Mütercimler’i kınıyoruz.”

“Akıldan izandan uzak bir açıklamadır”

İmam Hatip neslinin, Akiflerin edebini, Necip Fazılların, Sezai Karakoç’ların imanlı söylemini ve Mehmet Akif İnan’ın mücadelesini devam ettirecek bir nesil olarak nitelediklerine vurgu yapan Engin, “Her toplulukta gayri ahlaki özellikler gösteren insanlar olabiliyor. Bir kişinin yaptığı yanlış nedeniyle bütün bir topluluğu suçlamak o topluluğa karşı bir linç girişimidir. Tüm İmam Hatip Lisesi mezunları ‘ahlaksızdır, sapıktır’ tüm dindarlar din istismarcısıdır’ gibi toptan insanları suçlamanın ne mantıki ne de vicdani yanı vardır. Mütercimler'in yaklaşımı suç işleyen herhangi birisi nedeni ile o kişinin mensup olduğu tüm bir şehir halkını o suç ile suçlamakla aynı şeydir. Bunun ne hukukla ne vicdanla ne sosyoloji ile ne psikoloji ile açıklanabilir bir yanı yoktur. Akıldan izandan uzak bir açıklamadır.” diyerek tepki gösterdi.

“Ülke olarak bu bakış açısını değiştirmeliyiz”

Toplumda büyük bir kültürel yozlaşma ve ahlaki çöküntünün olduğuna dikkat çeken Engin, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstatistiki olarak değerlendirildiğinde belki de ülkemizde en az suç işleyen kesim İmam Hatip Lisesi mezunları olduğu görülecektir. Ancak medya ve belirli kesim az sayıda da olsa İmam Hatip Lisesi mezunu ya da dindar kesimden birisinin suç işlemesini özellikle gündemde tutarak hatta bu suçu tüm İmam Hatip mezunları işliyor gibi gösterme gayretine girerek tüm İmam Hatip Lisesi mezunlarını suçlayabilmektedir. Yapılan ahlaksızlık veya işlenen suç kim yaparsa yapsın yanlıştır. Biri yaparsa doğru diğeri yaparsa yanlış olmaz. Böyle bir yaklaşım ve bakış açısı son derece sakıncalı ve yanlıştır. Ülke olarak bu bakış açısını değiştirmeliyiz."

“Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunacağız”

Gerekli hukuki süreci başlatacaklarını belirten Engin, “Mütercimler hakkında tüm İmam Hatip Lisesi Mezunlarını ahlak dışı ve sahtekarlıkla itham etmesinden dolayı Malatya Sivil Toplum Kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturmuş oldukları Ortak Değerler Platformu, Toplum Gönüllüleri platformu olarak suç duyurusunda bulunacağız.” dedi. (İLKHA)                                                                                                                                       













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir