• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2323.403
  • ...
Gaziantep'te gıda işletmelerine hijyen sertifikası verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyükşehir Belediyesi, "Sağlıklı Lezzetin Başkenti" sloganından hareketle kentteki gıda işletmelerine daha iyi hizmet verilmesini sağlamak ve güven tesis etmek amacıyla başlattığı hijyen ve dezenfeksiyon eğitimlerinin yanı sıra eğitimi tamamlayan lokanta ve restoranlara ise, düzenlediği törenle sertifika veriyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Haziran itibariyle başlayan "yeni normalleşme" süreci kapsamında vatandaşların sağlıklı koşullarda hizmet almasını sağlamak amacıyla pandemiye karşı işletmecilere ve personellere verilen "Covid-19 Hijyen ve Sunum Eğitimi"ni tamamlayan firmalar için "Fıstık Gibi" sertifika töreni düzenlendi.

Bu kapsamda Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerindeki lokanta, restoran ve baklavacılara sertifikalarının verilmesi için düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'in "sağlıklı lezzetin başkenti" olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Tarihi Almacı Pazarı'nın kentin önemli çarşılarından olduğunu belirten Şahin, "İçeriye girmeden önce büyük bir şifa ile Coronavirus'e karşı her birinin vücudu güçlendirdiği baharatların satıldığı pazara girdik. İpekyolu'ndayız, fıstığın ana vatanıyız. Baklavanın Avrupa Birliği standartlını almış bir şehriyiz. Yerelden evrensele, gelenekten geleceğe giderken pandemi ile birlikte yeni bir dünya kuruldu. Biz, 'lezzetin başkenti'ydik artık pandemi ile birlikte 'sağlıklı lezzetin başkenti' olacağız. Müşteri artık güvenle bu lezzetleri tatmak istiyor. Bu sertifika bunu veriyor. Eğitimlerle birlikte denetimler artacak. Güvenli alanlarımızı oluşturacağız." dedi.

Eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan firma sahipleri ise, verilen eğitimlerle, lezzetle sağlığın ve hijyenin birleştiğini söylediler. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir