• DOLAR 32.58
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2432.648
  • ...
ABD’li analist: “Demokratlar İran, Rusya ve Çin'e milyarlarca dolar ayırdı”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'li analist: “Demokratlar İran, Rusya ve Çin'e milyarlarca dolar ayırdı”

ABD'li analist Peter Huessy, ABD'nin küresel salgının neden olduğu ekonomik zarara karşı bazı ülkelere ödenek ayrıldığını iddia etti

ABD merkezli Jeostratejik Analiz merkezinin başkanı Peter Huessy, ABD Temsilciler Meclisi'nin 31 Temmuz 2020 tarihli oturumunda büyük bir ödenek tasarısının geçtiğini hatırlatarak, sözkonusu ödeneğin bilinen örneklerinden oldukça farklı ve bambaşka amaçlar için kullanıldığını yazdı.

“Son tasarı, ABD hükümetinin 11 departmanı hakkında gelecek yıla ayrılan mali finansmanın onayını içeriyordu ancak bu sefer olağandışı bir şey hariç...” diyen Huessy, şu ayrıntıyı paylaştı;

“Meclis Kuralları Komitesi, yasa Meclis tabanına ulaşmadan hemen önce tasarıya yeni bir bölüm ekledi. Temsilciler Meclisi üyesi Bill Huizenga'ya göre çok az tartışılan mevcut 3 trilyon dolarlık bir miktar, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) çekme haklarına veya fonlarına ve bir parti çizgisi oylamasına bağlandı. Tasarıdaki yeni bölüm, IMF'yi, kısmen GSYİH ve mali kayıplarına karşılık olarak tüm ülkelere koronavirüsle mücadelede yardım için 3 trilyon doları -herhangi bir koşul olmaksızın- göndermeye yönlendirdi. Bu yanlışlıkla yapılmadı. Herhangi bir yasa tasarısına böylesine büyük bir harcama eklemek, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin önceden onayını almış olmalı, yoksa tasarı hiçbir yere varamazdı.”

“ABD'nin düşmanlarına yardım”a itiraz

Huessy sözkonusu ödenekle, ABD'nin düşmanı olarak işaret ettiği İran, Venezuela, Suriye, Çin ve Rusya gibi ülkeler için toplamda yaklaşık 300 milyar dolar tahsis edildiğini kaydetti.

Temsilci Huizenga'nın kaydettiği ödeneğin paylaşım miktarlarını da yazan Huessy, buna göre İran için 20 milyar dolar, Rusya için 75 milyar dolar, Komünist Çin için 170 milyar dolar ve Suriye için 17 milyar dolar ödeneceğini ileri sürdü.

Huizenga, Meclis tasarısını geçirmek için kullanılan prosedür hakkında uyarıda bulunmak için Facebook'ta yayınladığı videosunda, IMF hükmünün komite duruşmasında olmadığını ve kendisi gibi muhaliflere konuşmak için sadece bir dakika ayrıldığını açıklayarak buna itiraz etti.

Senato Tahsis Komitesi kaynaklarına göre İran, Çin ve diğer “düşman görülen ülkeler” için fon uçmayacak. Aynı kaynaklar, Hazine Bakanlığı'nın da "Olmaz" dediğini söylüyor.

Huessy ise, ileride böyle bir ödeneğin onaylanabileceği ihtimalinden hareketle şunu ilave ediyor;

“Kongre ve yönetimin yapısı önümüzdeki seçimlerde değişebilir. Ve IMF'nin Amerika'nın düşmanlarını kurtarması gibi korkunç fikirler yeniden canlanabilir.”

Peter Huessy, GeoStrategic Analysis'in başkanı ve Mitchell Enstitüsü Nükleer Caydırıcılık Merkezi direktörü.

Kaynak: Timetürk- The National İnterest

Bu haberler de ilginizi çekebilir