• DOLAR 32.595
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2505.191
  • ...
Bu okul, Türkiye'nin Otomobili'ne eleman yetiştirecek okul
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) bünyesinde açılarak ilk öğrencilerini kabul eden ön lisans programı, Gemlik ilçesinde yapımı süren "Türkiye'nin Otomobili" fabrikasındaki üretim için eleman ihtiyacını karşılayacak.

Elektrikli ve hibrit taşıtlar konusunda çalışacak öğrencilerin yetiştirilmesi de amaçlanan BUÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi Programı'nın 40 kişilik kontenjanı doldu.

"ELEKTRİKLİ VE HİBRİT TAŞITLAR TEKNİKERİ"

Ön lisans diploması ile "elektrikli ve hibrit taşıtlar teknikeri" unvanı alacak mezunlar, kamu ve özel sektörde elektrikli ve hibrit taşıtlar üreten otomotiv fabrikaları ile bakım ve onarım servislerinde, otomotiv yan sanayi üretimi yapan tesislerde istihdam edilebilecek.

Programda öğrenciler, hibrit ve elektrikli araçlara (HEV), plug-in hibrit elektrikli araçlara (PHEV) ve akülü elektrikli araçlara (BEV) servis, arıza teşhisi ve onarım işlemlerini öğrenecek.

Atölye çalışmalarında yüksek voltajlı kişisel koruyucu donanım konularında teorik ve pratik eğitimler verilecek.

Öğrenciler laboratuvar çalışmalarında, temel elektrik kavramlar, elektronik elemanların tanıtılması, elektrik motorlarının kontrolü ve kumandası, ölçme gibi dallarda da uygulamalı eğitim alacak.

Üniversitede derslerin başlayacağı tarih ve uygulanacak eğitim modeli, Kovid-19 salgını dikkate alınarak BUÜ Senatosunun alacağı karara göre belirlenecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir