• DOLAR 32.512
  • EURO 34.867
  • ALTIN 2480.924
  • ...
Gaziantep’te “Dünya Okuma Günü” etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şahinbey Belediyesi, öğrencileri ödüllendirmek adına geleneksel hale gelen ayakkabı dağıtımını bu yıl farkındalık oluşturmak ve öğrencileri okumaya teşvik etmek adına etkinlik düzenlendi.

Her yıl gençleri spora teşvik etmek ve obezite ile mücadele etmek amacıyla spor ayakkabı dağıtımı gerçekleştiren Şahinbey Belediyesi, bu yılki etkinlikle gençleri hem spora hem de okumaya teşvik etti.

Bu kapsamda “8 Eylül Dünya Okuma Günü”nde öğrenciler, Yeşilvadi Millet Kıraathanesine getirildi. Ağaçlarda asılan kitapları alıp okumaya başlayan öğrenciler sürpriz ile karşılaştı.

Havadan  drone ile gelen ayakkabı kutusunu gören öğrencilerin şaşkınlıkları gözlerinden okundu. Daha sonrasında hediyelerini Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun elinden alan öğrenciler, ayakkabılarını giyerek mutluluklarını paylaştı.

Etkinliğin ardından bir açıklama yapan Tahmazoğlu, okumayı teşvik etmek için 7 milyon 200 bin adet kitap dağıtımı yaptıklarını söyledi.

Tahmazoğlu, “Biz gençlere kitap okumayı, okutmayı çok seviyoruz. Bunun için gençlerimize her ay kitap dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar 7 milyon 200 bin adet kitap dağıtımı gerçekleştirdik. Amacımız; gençlerimizi okumaya teşvik etmek ve her evde bir kütüphane oluşturmak. Bugün ‘Dünya Okuma Günü’ münasebetiyle gençlerimizi Yeşilvadi Millet Kıraathanesine getirdik ve kitaplarını okuyorlar. Aynı zamanda gençlerimize obezite ile mücadele olarak spor ayakkabı hediye ediyoruz. Bugüne kadar 545 bin adet spor ayakkabı hediye ettik. Gençlerimiz hem okusun hem de sağlıklı büyüsünler.” dedi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir