• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Ankaralılar: "Covid-19 artışının sebebi sağlığın değil, ekonominin öncelenmesidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Covid-19 salgınındaki artışına ilişkin İLKHA'ya konuşan Ankaralılar, artan vaka sayılarına karşı acil önlemler alınmasını istedi.

 

Vaka artışının birçok nedeni olduğunu belirten vatandaşlardan Doğan Öztürk, "Ankara'da vakaların artış sebebi halk otobüsleri ve dolmuşların tıka basa yolcu almasıdır. Millet sosyal mesafe kuralına uymuyor. Herkes iç içe. Düğün, bayram ve özellikle asker uğurlamaları vaka sayısını artırıyor. Kimsenin kimseye saygısı kalmamış. Vaka artışları bu sebeplerden kaynaklanıyor. Yasak veya kısıtlamalar yeniden gelmeli." dedi.

"İnsanlarımızın salgın konusunda ciddi anlamda bilgilendirilmesi gerekiyor"

Sadece Ankara'da değil, Türkiye genelinde birçok ilde vaka sayılarında büyük artışların olduğunu söyleyen Fuat Eryılmaz, "Vaka artışının sebepleri, toplumumuzun bu konudaki duyarsızlığı, hükümetimizin bakış açısı ve olayı ekonomiye bağlayış biçimidir. İnsanlarımızın bu konuda ciddi anlamda bilgilendirilmesi gerekiyor. Bu salgın dünya çapında olan bir salgındır. Toplumumuzun ilginç bir özelliği var. 'Bana bir şey olmaz.' mantığında. Dolayısıyla böyle bir mantığın geçersizliğini topluma bir şekilde anlatmak gerekiyor. Bu görev devletimize yani şu anda görev başındaki hükümetimize düşüyor." ifadelerini kullandı.

"Bu sorun hepimizin ortak sorunu ve öncelikle baştakilerin sorunudur"

Pandemi sürecinde birçok hatalar yapıldığını belirten Eryılmaz, "Bugün tekrar geriye dönüldü. Düğünlere yasaklar getirildi. Toplantılar yasaklarla idare ediliyor. İnsanlarımız artık bu olayı kanıksadı. Ciddi anlamda bir sokağa çıkma yasağı uygulansaydı salgın belki bu boyutlarda olmayacaktı. Şu anda yapılması gereken şey, yine aynı ciddiyetle olayın üzerine gidilmesi ve yasakların getirilmesidir. Eğer bu yasaklar gündeme gelirse vatandaşın ekonomik durumunun da göz ardı edilmemesi gerekir." şeklinde konuştu.

"Vatandaşların yüzde 50'sinin kullara uyduğunu düşünmüyorum"

Ankara, vaka artışında Türkiye'de birinci sırada olduğunu haberlerde öğrendiğini belirten vatandaşlardan Tülay Ersoy, "Vakaların artışı insanların duyarsızlığıdır. Coronavirus'ü her halde çok da ciddiye almıyoruz. Gittikçe halka daralıyor. Vatandaşların yüzde 50'sinin kullara uyduğunu düşünmüyorum. Yoksa bu artış olmazdı. Bir an önce yasakların tekrar uygulanması gerekir. İnşallah Türkiye'mize bir an önce Allah selamet verir." temennisinde bulundu. 

"Virüse karşı vücudun direncini kaybetmemek lazım"

Kurallara dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren vatandaşlardan Hasan Koç, insanların kurallara uyarak vücut direncini koruması gerektiğinin altını çizdi.

Koç, "İnsanlar sosyal mesafeye uymuyor. Yememize içmemize dikkat etmemiz gerekir. Bol bol vitamin almamız lazım. Ben hiç Coronavirus'ten korkmuyorum. Kendime çok iyi bakıyorum. Vücudun direncini kaybetmemek lazım. Devletimiz salgın sürecinde her şeyi yapıyor. Bunu inkâr etmemek lazım. Amerika'da insanlar marketleri yağmalıyor. Fransa, bir tane maske bulamıyor. Türkiye bunların karşısında bir nimettir, bunları inkâr etmemek lazım." ifadesini kullandı.

"Bir kural varsa herkese olmalıdır"

Covid-19 ile ilgili söylenilen hiçbir şeye inanmadığını belirten vatandaşlardan Cenk Tengimiroğlu, "Coronavirus ile ilgili yapılan bütün açıklamalar yalan. Şu an Ankara'da hiçbir hastanede yer yok. Ankara'da sadece LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi hasta alabiliyor. Geri kalan hiçbir hastane alamıyor. Hepsi sadece Covid-19 hastalara baktığını söylüyor." dedi. 

"Öncelik insan sağlığına verilmesi lazım"

Sadece Ankara'da değil, Türkiye geneli sıkıntıların olduğunu düşündüğünü belirten vatandaşlardan Barlas Başkan, "Vaka artışının en önemli sebebi paranın insan sağlığından daha fazla öncelenmesidir. Şu an devletimizin paraya ihtiyacı olduğu için bütün önlemleri gevşetmiş durumdadır. Olan yine her zamanki gibi çalışmak zorunda olan gariban insana, durumu olmayana oluyor. Türk milleti olarak dikkatsiziz, Ankara olarak daha çok dikkatsiziz. Otobüsler ve dolmuşlar hıncahınç dolu ve bazı şoförlerde maske yok. Çoğu yasak geri gelmelidir. Ama yasaklar herkese gelmelidir. İnsan sağlığını paradan biraz önde tutmamız lazım." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir