• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Filistinli direniş gruplarından “eylem zamanı” çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan açıklamada Filistinli gruplar, “Sahada gerekli adımların atılması lazım. Bütün tarafların temsil edildiği bir Filistin evini yeniden inşa etmeye öncelik verilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Hamas ve İslami Cihad'ın yanı sıra Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) bünyesindeki 12 grubun liderlerinin katılacağı bir toplantının da abluka altındaki Gazze Şeridi’nde icra edilmesi istenilen açıklamada, “Oslo Anlaşması'ndan bizleri kurtaracak ulusal bir uzlaşının vakti gelmiştir. Her türlü direniş seçeneklerine sımsıkı sarılmalı. FKÖ, siyonist işgal rejimini tanımaktan vazgeçmeli ve aynı şekilde Gazze’ye karşı aldığı tüm yaptırım kararlarını iptal etmelidir.” denildi.

Bazı Körfez ülkelerinin siyonist işgal rejimi ile normalleşme yoluna gitmesine değinilen açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) işgal rejimi ile sözde normalleşme anlaşmasını imzalaması, Suudi Arabistan’ın, siyonist işgal rejimil-BAE sözde normalleşme kararının ardından, BAE'den yapılacak tüm uçuşlar için hava sahasının kullanılabileceğini duyurmasının Ortadoğu halklarının tutumunu temsil etmediğine dikkat çekildi.

Söz konusu kararla birlikte Suudi Arabistan'ın hava sahası, BAE-siyonist işgal rejimi arasında yapılacak doğrudan uçuşlar için serbestçe kullanılabilecek.

Ayrıca açıklamada, sözde normalleşme girişimlerinin bastırılması ve Ortadoğu’yu uçuruma sürükleyen işbirlikçilere hadlerinin bildirilmesi için toplumsal protestoların düzenlenmesinin önemine işaret edildi.

Filistinli direniş grupları, Trump’ın yaptığı açıklamada duyurduğu, Kosova'nın siyonist işgal rejimi ile ilişkilerini normalleştireceğine, Sırbistan'ın da büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağına yönelik kararını şiddetle kınayarak, bunun apaçık bir şekilde Filistin halkına karşı bir düşmanlık olduğuna vurgu yapıldı.

Amerikan medyasına yansıyan haberlerde ise her iki ülkenin de anlaşmaya arabuluculuk yapan ABD yönetiminin ricasına karşılık, işgal rejimi ile ilişkileri normalleştirme ve geliştirme noktasında karar aldıkları belirtildi.

Siyonist işgal rejimi ile ittifak yapan BAE ve Suudi Arabistan’ın Filistin davasına ihanetinden sonra Filistinli gruplar birleşme ve topyekün direniş kararı aldı. Hamas, İslami Cihad’ın ve FKÖ bünyesindeki 12 grubun liderlerinin katıldığı toplantıdan sonra yayınlanan bildiride, “İşgal rejimi ile mücadelede çok yönlü direniş etkinleştirilecek” denildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir