• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Sakarya'da dayak, Mazıdağ'da Karantina! Zamanlama?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber – Haber yorum

Daha ötesi bayanlara çok galiz küfürlerin edilmesi ve yanı sıra hiç acımadan ‘Bunlar bayandır!’ denmeden dövülmeleri…

Bu olayın vuku bulduğu bir gerçek olmasına rağmen Sakarya valiliği olayı örtbas etmek için harekete geçti ve basına “Birileri yine provokasyon peşinde, bu görüntüler 5 yıl öncenin görüntüleridir” diye bir açıklamada bulundu.

Mevsimlik işçiler, Sakarya sınırlarından çık(arıl)ıp kendilerini güvende hissedip yaşanan vahim hadiseyi basınla daha rahat paylaşma şansı buldukları anda olan biten Türkiye gündemine oturdu.

Daha doğrusu, tüm baskılara ve örtbas girişimlerine rağmen bazı basın yayın organları ve sosyal medya sayesinde hem görüntülerin hem de ifadelerin gerçek olduğu ispat edildi.

Bu tespitten sonra normal olarak beklenen

1-Sakarya Valiliği başta olmak üzere bu işin sorumluları hakkında yasal işlem başlatılmalıydı.

Acaba başlatıldı mı? diye sorulduğunda kocaman bir HAYIR cevabıyla karşılaşılıyor.

2-Vahşice saldırıyı yapan işverenlerden ikisi hakkında gözaltı kararı alındığı belirtildi.

Acaba bu iki kişi hakkında “Halkın bir kesimini ırkı yüzünden aşağılamak” suçlamasıyla da soruşturma açılacak mı, soruşturma kovuşturmaya dönüşecek mi yoksa bunları hemen salmak için kamuoyunun tepkisinin dinmesi mi beklenecek?

3-Acaba bu insanlar mevsimlik işçi olmasalar dahası KÜRD olmasalar bayanlara saldırmak bu kadar normal mi karşılanırdı?

Kadın hakları örgütleri, Mor Çatılar, KADEM’ler…

Her gün ekranlardan ‘Erkek şiddetini(!) ve erkek egemen sosyal dokuyu eleştirenler nerede? Bu kadınlar, genç kızlar tokat-yumruk yerken çok rezilce galiz küfür ve hakaretlere maruz kalırken siz bunları sosyeteden olmadıkları ya da dekolte giyinmedikleri için mi sahiplenmiyorsunuz?

Tüm bu soruların cevabı merakla beklenirken konuyla ilgili önemli bir haber bu defa Mardin Valiliğinden geldi;

“Mazıdağı Kaymakamlığı İlçe Hıfzısıhha Kurulu tarafından yeni tip koronavirüs (Covid-19) gerekçesiyle Sakarya’da saldırıya uğrayan Kürd işçilerin yaşadığı Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Kelekê (Yücebağ) köyü, karantina altına alındı.”

Tam da bu köy, basın yayının ilgi odağı olmuşken ve Güneydoğu’daki siyasi partiler mağdur köylülerle birebir görüşmek için randevular almışken yaşanan bu KARANTİNA hadisesi Sakarya Valiliğinin olayı örtbas etme gayretiyle birebir örtüşüyor.

Kamuoyu şimdi;

“Karantina hadisesi kimsenin bu köylüleri dinlememesi için özellikle yapılan bir hamle mi? sorusunun cevabını merak ediyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir