• DOLAR 32.568
  • EURO 34.706
  • ALTIN 2412.425
  • ...
KDP’den sert tepki: Dünyada kölelik sona erdi ama PKK’de hala kölelik devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) eski Başkanı Mesud Barzani başkanlığındaki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), PKK’li Murat Karayılan ile Duran Kalkan’ın kendilerine yönelik suçlamalarına sert tepki gösterdi.

Açıklamada, “Kürt partilerinin çoğu tehlikelerin farkında, kendilerine, halklarına ve vatanlarına bir zarar gelmemesi için bir çözüm ve destek yolu oluşturma çabası içinde. Bundan dolayı da PKK gibi, yanlış siyasetle ki Kürt halkı hala ne istediklerini, Kürt gençlerini neden öldürttüğünü anlamış değil, dalgalara karşı ters kulaç atacağına gelişen olaylara hakikat penceresinden bakmayı tercih ediyorlar.” denildi.

“Dünyada kölelik sona erdi ama PKK’da hala kölelik devam ediyor.” ifadelerine yer verilen açıklamada, “PKK yetkililerince iş partimizin tarihi, öncüleri, Kürdistan’ın değerleri, kazanımları ve egemenliğine dil uzatmaya kadar vardı. Şüphesiz gerçeklerin açığa çıkması adına bunları yanıtsız bırakmayız ve size diyoruz ki; Siz kendinize baktınız mı? Nereden geldiniz, şimdi neredesiniz,  hangi sebeple ortaya çıktınız ve şimdi ne ile uğraşıyorsunuz? Siz kendinize bakıyor musunuz? Askerlere nasıl yedeklendiğinizi, Kürdistan parçalarının geleceğini engellemek ve deniz gibi akan kanlar ve nice emekler sonucu elde edilen kazanımları ortadan kaldırmak için onun bunun elini çekiştiriyorsunuz.” denildi.

“Bize vatanseverlik dersi vermeye kalkmayın.” denilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Hançerlerle düşmanlara ve tanklara saldıranlar vatanseverdi. Ayaklarını mevzilere bağlayıp şehit olana kadar savaşanlar vatanseverdi. “Sizler bir cevap istiyorsunuz. Tüm Kürdistan için bir baş ağrısı haline gelen size neyin cevabını verelim? Kürdistan’ın her parçasında yeni bir ufuk açılırken siz bunu engelleme çabasındasınız. Sizler kendi siyasi, askeri ve diplomatik yenilgilerinize mazeret bulmaya çalışıyorsunuz. Vicdan, PKK liderliğinden uzaklaşıp göç etmiş durumda. Neredeyse kendinizi ahlak bekçileri! olarak ilan edeceksiniz. Size ahlaksızlığın ne olduğunu söyleyelim: Kürdistan Bölgesi’nde sorun yaratmak ve onun onlarca yıllık mücadelesini yıkmaya çalışmak ahlaksızlıktır. Ahlaksızlık halkın malını mülkünü gasp etmek ve yüzlerce köyü viran etmektir. Ahlaksızlık; ‘Buraya Türkler gelsin ama Peşmergeler gelmesin’ demektir. Ahlaksızlık, devletlerin sınırlarını korumak için bu ülkenin gençlerini kandırmaktır... Sizler, ‘Silah bırakmıyoruz’ diyorsunuz, bize söyler misiniz, özgürleştirilmiş bir bölgede silahlarınız neden ve kime karşı savaşıyorsunuz?” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir