• DOLAR 32.572
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2421.03
  • ...
Hamas lideri Heniyye: "Mülteci kampları direnişin kaleleridir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aynu'l-Hilve mülteci kampında çok büyük bir ilgiyle karşılanan İsmail Heniyye, yaptığı konuşmasında, mülteci kamplarının direnişin kaleleri olduğunu, büyük olayların burada gerçekleştiğini, buralardan büyük kahramanlar çıktığını ve Filistin davasının buralarda sürekli canlı tutulduğunu dile getirdi.

Heniyye konuşmasında: "Filistin bizimdir, toprak bizimdir demek için Filistin'den Aynu'l-Hilve mülteci kampına geldik." dedi.

Heniyye, yurtlarından çıkarılmış insanların gittikleri yerlerde kurdukları mülteci kamplarının, kararlılık kampları olduğuna, buraların davanın sembolü olduğuna, çektikleri bütün sıkıntılara, zorluklara, acılara ve açlıklara rağmen bu kamplarda yaşayan insanların direnişlerini sürdürdüklerine dikkat çekerek "Düşmana diyoruz ki biz unutmayacağız ve onun tarihi zulmünü bağışlamayacağız. Ne kadar büyük fedakârlıklar gerektirse de vatana dönüş hakkımızı unutmayacağız." ifadelerini kullandı.

Bölgedeki halkların belki birtakım özel meşguliyetlerinin olacağını ancak Filistin ve Kudüs konusunda birleştiklerini dile getiren Heniyye, normalleştirme kervanına katılanların da kesinlikle bu halkları temsil edemeyeceklerini vurguladı. Filistin'in ümmetin halklarının vicdanlarındaki yerini koruduğundan emin olunmasını istedi.

Heniyye bütün oyunlara ve ablukaya rağmen Gazze'nin özgür kalacağına işaret ederek Filistin halkının yurduna dönüş davasını asla unutmayacağını belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir