• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
Siyonist işgal rejimi ile normalleşme bölgeyi istikrarsız hale getirebilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Galibaf, ABD'nin uyguladığı yaptırımları eleştirerek, "İran halkı, tek taraflı, zalimce ve gayri meşru olan ABD yaptırımları nedeniyle bu ülkeye kötümser bakıyor. Bu yüzden İran hükümeti ve halkının sorunu gideme konusundaki kesin kararı, İran ekonomisi ve teknolojisinin güçlendirilmesi yönündedir." dedi.

İran’ın ilkeleri çerçevesinde tüm ülkelerle işbirliği kurma anlayışına sahip olduğunu kaydeden Galibaf, “Bunun yanında İran herhangi bir sultacılığın karşısındadır ve ABD ile müzakere edilmemesi onların sultacı görüşlerinden kaynaklanmaktadır. İran milleti ABD yaptırımlarının yol açtığı zararı asla affetmeyecektir. Bu nedenle bizi zorla müzakere masasına oturtamazlar.” ifadelerinde bulundu.

Galibaf, BM Güvenlik Konseyi’nin İran kararına ilişkin, “BMGK’nin son günlerdeki tutumunun iyi olmasına rağmen, nükleer anlaşmadaki ihmal İranlıların acı hatıralarından biridir, bu yüzden telafi edilmesini bekliyoruz.” açıklamasını yaptı.

Avrupa ülkelerinin ABD’den bağımsız bir şekilde hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Galibaf, “Avrupa, eylemleri bölgede istikrarsızlık ve güvensizlik yarattığı için ABD politikalarından etkilenmemeli.” dedi.

Galibaf, sözlerine şöyle devam etti: “Amerikalıların önderliğinde bölgedeki bazı ülkelerin siyonist işgal rejimi ile normalleşme sürecine zorlanması bölge sorunları için bir çözüm yolu değildir. Bunlar bölgeyi daha da istikrarsız hale getirebilir.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir