• DOLAR 32.535
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2436.079
  • ...
KPSS öğrencisi Özaslan: "Öğretmenler arasındaki sınıflandırmalar kaldırlsın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 81 il merkezi ve KKTC Lefkoşa dâhil 95 sınav merkezinde düzenlenen ve 10.15'te başlayan "Genel Kültür ve Genel Yetenek" sınavı 12.25'te sona erdi.

Sınav sonrasında İLKHA muhabirine konuşan öğretmen adaylarından Batuhan Özaslan, Millî Eğitim Bakanlığı'nın "Eğitimde Kalite" söyleminin yerini bulması için açılan özel üniversitelerde de kalitenin olması gerektiğini söyleyerek öğretmenler arasında "sözleşmeli" ve "kadrolu" ayrımının ortadan kaldırılması talebinde bulundu.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği alanından mezun olduğunu ve bu sene 5'inci kez KPSS sınavına katıldığını belirten Özaslan, "Bu dönemki sorular gerçekten kaliteliydi. Benimle birlikte sınava giren arkadaşların iyi yere geleceklerine inanıyorum. Yüksek beklentileri olan arkadaşlarımız var ama çıtanın ortada olması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

"Öğretmenler arasındaki sınıflandırma kaldırılsın, eğitimde kalite artsın"

Öğretmenlerin "sözleşmeli" ve "kadrolu" sıfatlarını kaldırması için Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulunan Özaslan, "Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Kesinlikle sınıflandırma yapılmamalıdır. Şu anda meslektaşlarımızın çoğunluğu kendi branşlarında çalışmamakla birlikte asgari ücretle hatta asgari ücretin altında çalışmaktadırlar. Bu kesinlikle haksızlıktır, eşitsizliktir, adaletsizliktir. Buradan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm büyüklerime sesleniyorum. Lütfen! Sınıflandırmalar kalksın. Okullardaki öğretmenlerin sayısı ve kalitesi artsın istiyorum. Madem eğitim sistemini güçlendirmek istiyoruz o zaman açılan bunca özel okul ve vakıf üniversitelerinin de kaliteleri yüksek tutulmalıdır." diye konuştu.

Özaslan, KPSS'nin 2'nci oturumuna girecek adaylara başarılar dileyerek sözlerine son verdi.

Öğleden sonra gerçekleştirilecek "Eğitim Bilimleri" oturumu ise öğleden sonra saat 14.45'te başlayacak. Bu sınavda adaylara sorulacak 80 soru için 100 dakika süre verilecek.

Sınavın sabah oturumlarında saat 10.00'dan sonra, öğleden sonraki oturumlarında ise saat 14.30'dan sonra sınav binalarına adaylar alınmayacak. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir