• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
Heniyye: Silahlı direnişten asla vazgeçilmeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lübnan’daki Filistinli mültecilerin temsilcileriyle bir araya gelen Heniyye, “Silahlı direniş, sadece caydırıcılık sağlamak ya da sadece Gazze'yi savunmak için değil, tüm Filistin'i özgürleştirme stratejisidir.” dedi.

Heniyye, Hamas hareketinin Filistinli gruplarla yürüttüğü görüşmelerden ulusal birlikteliğin tesis edilmesini beklediklerini aktararak, her durumda silahlı mücadelenin de sürdürüleceğinin altını çizdi.

Anavatanında yaşamanın her Filistinlinin tabii hakkı olduğunu belirten Heniyye, “Bugün Lübnan’da toplandık, yarın Allah’ın izniyle Filistin’de toplanacağız. Hiçbir güç, Filistin’e dönüşümüze engel olamayacaktır. Direniş yelpazemiz genişledi, füze sistemlerimizi çok daha iyi seviyelere taşıdık.” şeklinde konuştu.

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) eskisinden çok daha güçlü olduğuna işaret eden Heniyye, “Füzelerimizin 15 kilometre menzili vardı ama şimdi Tel Aviv ve ötesine ulaşabilirler.” dedi.

Filistin'in bölünmüşlüğünü ortadan kaldırıp, birliği sağlamayı başarmaları gerektiğini söyleyen Heniyye, " Mücadeleci bir strateji üzerine anlaşmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Lübnan'la dayanışma ve ülkedeki Filistinli mültecilerle buluşmak üzere Beyrut'a gitmişti.

İsmail Heniyye'nin, 27 yıl aradan sonra ziyaret ettiği Lübnan'da yaklaşık bir hafta temaslarda bulunması bekleniyor.

Birleşmiş Milletler'in (BM) verilerine göre, Lübnan'da 483 binden fazla Filistinli mülteci yaşıyor ancak kayıtlı olmayanlarla birlikte bu rakamın 600 civarında olduğu söyleniyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir