• DOLAR 32.342
  • EURO 35.146
  • ALTIN 2311.305
  • ...
SON DAKİKA
Mardin Artuklu Üniversitesi, BESYO Özel Yetenek Sınavı’nı başarı ile tamamladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Artuklu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu( BESYO) tarafından gerçekleştirilen sınavın fotosel kronometre cihazları kullanılarak son derece objektif bir şekilde tamamlandığı bildirildi.

COVİD-19 Pandemi süreci nedeniyle açık havada ve sosyal mesafe kuralını gözeterek gerçekleştirilen yetenek sınavı için gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirten BESYO Müdürü Doç. Dr. Serdar Geri, şöyle dedi:

“MAÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olarak hazırlamış olduğumuz parkurlarımızı şeffaflık ilkemiz doğrultusunda başarılı bir şekilde tamamladık. Fotosel ölçüm cihazları ile başlayıp-biten parkurlarımızın sonuçları aynı anda hem scoreboard hem de bilgisayar sistemine işlenmesinin yanında profesyonel hakem heyeti tarafından da manuel olarak kayıt altına alındı.”

Gerçekleştirilen Özel Yetenek sınavına “Objektiflik Sınavı” da denilebileceğini söyleyen Geri, hiçbir öğrenciye yönelik hak ihlalinin yapılmadığını vurgulayarak düzenlenen parkur performanslarının video kaydına alınarak arşivlendiğini belirtti.

 Doç. Dr. Geri, toplam kontenjan sayısının 180 olduğu sınava, çoğunluğu Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesi olmak üzere çeşitli illerden 1500 öğrencinin yoğun ilgi göstererek başvuruda bulunduğu bilgisini verdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir