• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sakarya’da tarım işçilerine yapılan saldırıya kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, Sakarya’da fındık toplamaya giden işçilerin işveren tarafından saldırıya uğramasını esefle kınadıklarını, fakat sosyal medya ve bazı basın-yayın organlarının çıkan olayı ırkçılıkla bağdaştırmaları da büyük talihsizlik olduğunu söyledi.

AK Parti Mardin Milletvekilleri Şeyhmus Dinçel ile Cengiz Demirkaya ve AK Parti Mazıdağı İlçe Başkanı Zeki Yetiştiren ile birlikte aileyi ziyaret ettiklerini dile getiren Kılıç, şöyle dedi:
“Kasım Demir ile yaptığımız görüşmede yaşanan olaydan duyduğumuz rahatsızlığı dile getirerek, konu ile yakından ilgilendiğimizi belirttik. Yaşanan olayın sosyal medya ve basında çıktığı gibi kesinlikle ırkçı bir saldırı olmadığını, bahçe sahibiyle aralarında çıkan iş anlaşmazlığı nedeniyle olduğunu kendilerince dile getirildi. Kendilerinin aynı şekilde üç ayrı bahçede çalıştıklarını fakat hiçbir şekilde bu türden bir polemiğin yaşanmadığını, tamamen en son çalıştıkları bahçe sahibiyle ilgili ve yaptıkları iş ile ilgili çıkan bir anlaşmazlıktan dolayı kaynaklandığını belirttiler. Tüm bunlara rağmen bahçe sahibinin davranışını esefle kınıyoruz.”

Üst düzey bir şekilde konuyla ilgileniliyor”

Kılıç, “Ailemizin her zaman yanında olduğumuzu ve konuyla etraflıca ilgilendiğimizi belirtmek istiyorum. Bu konuyla İçişleri Bakanlığımız, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir, İnsan Hakları Sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Bölge Koordinatörümüz Abdullah Ağralı’nın üst düzey bir şekilde konuyla ilgilendiklerini, ayrıca Mardin Valimizin Sakarya Valisi ile görüşmeler yaptığını kamuoyunun bilgisine aktarmak istiyorum.” dedi.

Savcılar iş başında”

Olay ile ilgili gözaltıların olduğunu kaydeden Kılıç, “Mazıdağı Kaymakamı’nın Kocaali Kaymakamı ile yaptığı görüşmelerde savcıların bu konu ile ilgili iş başında olduklarını, gözaltıların olduğunu ve yaşanan olayın adli mercilerce etraflıca takip edildiğini belirtebiliriz. Olay tamamen ailenin bahçe sahibiyle ilgili işten dolayı çıkan bir arbededir. Söylendiği ya da yazıldığı gibi ırkçı bir veya Kürt oldukları için saldırıya uğradıkları tamamen asılsızdır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir